Vijesti

Veteranski centar u Sinju dobio građevinsku dozvolu

Ministarstvo hrvatskih branitelja, Područna jedinica u Splitu, u Sinju je održala tribinu na temu prezentacije Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Na toj tribini se postavilo pitanje Veteranskog centra u Sinju i dobio se odgovor da je u Osijeku otvorena prva faza od tri koje su predviđene, a da se za Sinj dobila građevinska dozvola i kreće se u daljnje faze izgradnje Veteranskog centra u Sinju.

Predviđeno je pet veteranskih centara i to u Šibeniku, Sinju, Daruvaru, Petrinji i Osijeku.

Za Veteranski centar u Sinju je predviđeno direktno zapošljavanje oko 25 djelatnika poput medicinskih sestara, fizioterapeuti, ali i administrativno osoblje te kuhari itd. Dio djelatnosti će biti izdvojeno iz direktnog poslovanja poput pranja rublja ili čišćenja, braniteljske zadruge će opskrbljivati Veteranski centar hranom i drugim potrepštinama tako da se može govoriti o indirektno dodatnih 25 djelatnika.

Značajno je napomenuti da u bivšoj vojarni Ivaniša Nelipića NL dr.Stipislava Jadrijevića od 2011.g. do danas nije uspjela napraviti iole značajan korak u obećanjima koja su „prosipali“ po sinjanima.

Sjetimo se samo obećanja o dva navodno poznata investitora koja samo što nisu krenula s izgradnjom staračkih domova, jednog za smještaj 70 i drugog za 450 osoba s ukupno oko 150 zaposlenih. Naravno da od toga nema ništa, nego je NL dr.Stipislava Jadrijevića vidjevši da nije sposobna, vratila državi 2 od 4 hektara i tu je u programu izgradnje veteranskih centara, jedan predviđen i u Sinju.

Povezani članci

Back to top button