Vijesti

“Vi ste naš ponos! Vi ste istinski veleposlanici Splitsko-dalmatinske županije u Europi i u svijetu”

U Županiji  je priređen svečani prijem za osvajače zlatne medalje na Europskom rukometnom prvenstvu gluhih i nagluhih 2021. godine.

U izaslanstvu su bili reprezentativci s područja Splitsko-dalmatinske županije: Ilija Perak, Mateo Perak, Marijan Turković, Pero Jukić i Patrik Radić. Iz vodstva reprezentacije i Sportske udruge mladih prijemu su nazočili: Melani Turković, predsjednica sportske udurge gluhih SDŽ, Miro Opačak, tajnik Sportske udruge gluhih SDŽ, Marijo Lušić, predstavnik rukometa gluhih u Europi.

Prije županova obraćanja, predsjednica Sportske udruge gluhih i nagluhih SDŽ, Melani Turković  je uručila županu majicu, grb i zaštitnu masku sa znakovima reprezentacije te je istaknula koliko su sretni ponovnim izborom župana na tu odgovornu i časnu dužnost.

 U prigodi današnjeg prijema gluhih i nagluhih rukometaša reprezentacije Hrvatske izražavam čestitke u svoje osobno ime i u ime svih zaposlenika Splitsko dalmatinske županije na osvojenoj trećoj uzastopnoj zlatnoj medalji na Europskom prvenstvu. Rezultat koji ste ostvarili uistinu je fascinantan, tim više što je najviše reprezentativaca među vama upravo iz naše županije. Mi smo i dosadašnjih godina uvijek bili potpora rukometnoj reprezentaciji gluhih i nagluhih a tako ćemo nastaviti i u budućnosti. U pripremi za Olimpijske igre koje se dogodine održavaju u Brazilu biti ćemo vam potpora i iznaći rješenje za dodatna financijska sredstva kako bi vam pripreme protekle u najboljem redu, rekao je župan, te je s dosta emocija naglasio okupljenim sportašima: – Vi ste naš ponos! Vi ste usitinu veleposlanici našega grada, naše županije i Domovine u Europi i u svijetu. Danas u ozračju velikih uspjeha naše Mateje i Tonija na OI u Japanu, želim istaknuti fascinantne rezultate ove reprezentacije koja je trostruki prvak Europe u rukometu za gluhe i nagluhe. Znam da je predani rad i zajedništvo koje vi imate preduvjet svih vaših uspjeha. To je i poruka svima nama kao se odnositi prema izazovima u svim drugim područjima života – kazao je župan. Istaknuo je da najboljeg igrača europskog prvenstva, Matea Peraka poznaje od njegova djetinjstva, te da je on, kao sportaš i kao čovjek, uzor brojnim mladima grada Solina i naše županije, bio osoba preko koje se više upoznao sa svim izazovima s kojima se suočavaju sportaši i ne samo sportaši, svi naši gluhi i nagluhi mladi sugrađani.

Mateo Perak, član gluhih i nagluhih rukometaša reprezentacije Hrvatske  zahvalio se županu na današnjem prijemu. Istaknuo je kako je osvojena zlatna medalja dodatni motiv u daljnjim natjecanjima koja su pred rukometnom reprezentacijom.

Marijo Lušić, predstavnik rukometa gluhih u Europi, je u izjavi za medije istaknuo: – Suradnja sa Splitsko dalmatinskom županijom izuzetno je dobra. Svjesni smo da se ništa ne može napraviti preko noći jer se do vrhunskih sportskih rezultata dolazi mukotrpnim radom, kazao je Lušić.

Uz župana Bobana, izaslanstvo je primio i pročelnik U.O. za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport, Tomislav Đonlić.

Povezani članci

Back to top button