Vijesti

[VIDEO] – Otvoren vrtić “Nikolino” u Brnazama

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj, Provincijal Provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše i ravnateljica Dječjeg vrtića „Bili cvitak“ Mirjana Pavić simbolično su prerezali vrpcu na otvorenju novoizgrađenog Dječjeg vrtića „Nikolino“ koji je smješten u crkvi svetog Nikole Tavelića u Brnazama. Vrtić s radom počinje u ponedjeljak u punom kapacitetu od osamdesetak mjesta za četiri odgojne skupine, dvije jaslične i dvije vrtićke.

VIDEO:

Ovakvi trenuci osnova su mog kandidiranja za gradonačelnika, sve kako bi omogućio najbolji životni standard našoj djeci i mladim obiteljima. Presretan sam čovjek, pogotovo kad vidim smijeh na dječjim licima jer ulagati novac u infrastrukturu za naše najmlađe je prioritet. Ovime poručujem i da želim da mlade obitelji ostanu tu na svojoj djedovini “– rekao je sinjski gradonačelnik Miro Bulj na otvaranju vrtića u Brnazama. Ovim činom gradonačelnik Bulj prvi je prvi novoizabrani gradonačelnik koji je u nešto više od godine dana uspio realizirati novi vrtić.

Prigodni govor u povodu otvorenja vrtića održao je fra Marko Mrše, Provincijal Provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita:

Tijekom izgradnje crkve nismo znali što s kriptom crkve, ali Bog je htio da tu bude vrtić, nadahnuo je neke ljude koji su prepoznali vrijednost i potrebu tog prostora. Ta kripta je uređena, prenamijenjena i danas je otvaramo, Dječji vrtić naziva Nikolino’.

Fra Marko Mrše je rekao da u moru problema s kojima se odrasli svakodnevno susreću, kad vidimo nasmijanu djecu to znači da moramo mijenjati sebe i optimistično gledati svijet i našu budućnost:

Slavimo, lica su nam ozarena, djeca su nam otpjevala i otplesala. Usuđujem se reći da je ovo povijesni dan za ovaj kraj, ovaj prostor, našu župu i naš grad, ovo je život velikim slovom’.

Ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Bili cvitak’, Mirjana Pavić zahvalila je svima koji su sudjelovali u ostvarenju ovog projekta:

Naši najmlađi boravit će u modernom, prostranom i dobro opremljenom objektu, kojeg će koristiti ne samo sadašnje, već i buduće generacije naše djece. Kontinuirani porast zahtjeva za upis djece u vrtić, zasigurno je jedan od znakova da je Sinj mjesto ugodnog življenja, da je privlačan za mlade obitelji koje u ovom gradu planiraju svoju budućnost. To je rezultat podrške Grada kao osnivača, kojem je briga o djeci na prvom mjestu’.

Osoblju vrtića ravnateljica Pavić je poželjela rad ispunjen radošću i zadovoljstvom, a djeci je poručila:

Želim vam radost življenja uz puno igre, radosti, veselja, učenja, istraživanja i njegovanja kulturne tradicije našeg kraja’.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj ispričao je kako je došlo do ideje da vrtić bude u crkvi Svetog Nikole Tavelića:

Ovo je prvi vrtić, mnogi su bili sumnjičavi i govorili su da se to neće ostvariti zbog raznih problema. Naišao je tadašnji župnik Brnaza, sada župnik u Sinju, fra Antonio Mravak koji je rekao da postoji mogućnost gradnje vrtića u crkvi Svetog Nikole, što sam ja prihvatio i sada sam ponosan. Ponosni su građani, tete i najbitnije, imamo osmjeh na licu naše djece’.

Gradonačelnik Bulj je rekao da na prvom mjestu uvijek moraju biti djeca:

‘Kad vidimo smiješak djece, to je naša budućnost, sve moramo raditi za našu djecu. Imamo obvezu da zajedno sve napravimo da ova djeca ostanu na ovim područjima i da ulažemo u njih’.

U svom govoru gradonačelnik Bulj je rekao da je crkva Svetog Nikole sada postala još jedinstvenija i bliža zajednici jer će u njoj svaki dan boraviti djeca. Za kraj govora je dodao:

Puno smo toga učinili od prošle godine. Upisali smo 100-tinjak djece više u vrtiće, prošle godine je bilo 29 skupina, a sada ih je 36. Nastavit ćemo dalje i više, sa svećenicima imamo još ideja gdje bi mogli biti vrtići na području grada Sinja, a ako Bog da i Čudotvorna Gospa Sinjska ostvarit ćemo te naše ciljeve’.

Podsjetimo, novi vrtić je sagrađen u novoizgrađenoj crkvi Nikole Tavelića na površini od 602 m2 te ima 1000 m2 dvorišta, a u sklopu prostora nalazi se i dvorana. U vrtiću će biti otvorene 4 odgojne skupine (2 jaslične i 2 vrtićke) s velikim multifunkcionalnim prostorom od 120 m2. Ovo je moderno zdanje koje je opremljeno suvremenom didaktičkim sredstvima koja su prilagođena svim standardima, a u sklopu vrtića osigurano je 20 parkirnih mjesta, a Grad Sinj za otvaranje novog vrtića u Brnazama izdvojio je 4.500.000,00kn.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Iva Ajduković i Vatren Maganić, Klapa Cetinjanke, Dječji zbor župe Svetog Nikole Tavelića, nekoliko vrtićkih skupina te Sinjske mažoretkinje.

Nakon otvaranja vrtića gradonačelnik Bulj se poigrao s djecom u bazenu s lopticama.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button