PolitikaTeme

[VIDEO] – Saborski zastupnik Luka Brčić pitao ministra Čorića o Aglomeraciji Sinj i ima li rješenje za naselje Brnaze?

Saborski zastupnik HDZ-a Luka Brčić je postavio pitanje ministru Tomislavu Čoriću na temu Aglomeracije Sinj i da je riješeno pitanje LOT-a 1 i 2 i što je s LOT-om 3 i hoće li on biti realiziran. Naime radi se o području koje zahvaća i naselje Brnaze i koji je trenutno u poziciji da su ponude prešle 70% procijenjene vrijednosti i koje je rješenje.

Ministar Čorić je odgovorio da je zatražena je dodatna analiza dokumentacije koja je prije nekoliko dana dostavljena u Hrvatske vode i koja će biti proučena i ukoliko je dokumentacija uredna i troškovi opravdani, očekuje se zatvaranje postupka javne nabave i početak radova koji obuhvaćaju i Brnaze krenu do kraja godine. Sve ovo će ovisiti o dinamici koja se bude odrađivala na samom terenu.

Za građane Grada Sinja ovo je najveći Projekt u povijesti uz izgradnju Dalmatinke Sinj, a njegovom realizacijom  izradit će se više od 100 kilometara kanalizacijskih, vodoopskrbnih i drugih cjevovoda, pročistiti fekalne i trajno zaštititi čiste vode i rijeka Cetina.

Video pitanje saborskog zastupnika Luke Brčića i odgovor ministra Tomislava Ćorića možete pogledati u cijelosti:

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button