Politika

[VIDEO] – Saborski zastupnik Luka Brčić u Hrvatskom saboru – Hrvatska nabavlja šest novih dizel električnih motornih vlakova, Split-Zagreb ide na samo 4 sata i 30 minuta

Saborski zastupnik HDZ-a Luka Brčić je HŽ putnički prijevoz ide u nabavu šest novih dizel električnih motornih vlakova za liniju Zagreb Split i dodatno ulaganje od 48 milijuna Eura. Splitsko dalmatinska županija je sa svojim aktivnostima i promicanjem povećanja povezanosti Splita sa Zagrebom ovim projektom osigurala buduće pozitivne učinke i prometni razvoj kako za građane tako i za kargo prijevoz. U Nacionalnom planu oporavka i otpornosti nominirana su sredstva za modernizaciju pruge Oštarije-Knin-Split te će se time dobiti propusna moć i očekivano vrijeme prometovanja vlaka Zagreb-Split biti sada nezamislivih 4 sata i 30 minuta.

Bitno je naglasiti da pruga Oštarije-Knin-Split spada u projekte od nacionalnog značaja i mi saborski zastupnici iz Splitsko dalmatinske županije zdušno podržavamo Vladu RH i sve projekte koji se realiziraju na našem području.

Video govora saborskog zastupnika Luke Brčića možete pogledati u cijelosti:

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button