TemeVijesti

[VIDEO] – U OŠ Marko Marulić gostovao bubnjar benda Zabranjeno pušenje Branko Trajkov-Trak

Jučer se u OŠ Marko Marulić održala  tjeloglazba sa bubnjevima. U goste škole je došao bubnjar benda Zabranjeno pušenje i bivši član Fantoma Branko Trajkov zvani Trak.

Oduševio je pristupom i svojim bubnjanjem. U holu škole smo napravili bubnjarski krug i naučili što je to tjeloglazba, vidjeli neke vrste bubnjeva (darbuka, đemberi, dajre, bendir i tapan), šuškali zvečkom i čuli kako smo za nju od najranijih dana vezani; prvo je što čujemo u majčinoj utrobi otkucavanje njezinog srca i ritam njenog disanja (udah, izdah), što kasnije prepoznajemo u zvečki.

Objašnjavao je našim učiteljima da je sve u životu glazba i ritam. Jedva smo svi dočekali bubnjati. Kada je rekao da uzmemo bubnjeve u ruke, veselju nije bilo kraja. Naučili smo i mi, polagano, brzo, tiho i glasno bubnjati.

Cijela je škola odjekivala. Bilo je odlično. Postigli smo i poliritmiju, dva različita ritma istodobno. Bili smo jako ponosni. Najteže je bilo osjetiti pauzu, za što je i naš gost rekao da je ljudima najteže… kad osjetiti pauzu i stati.

Na inicijativu u.z. ravnatelja škole Marka Križanca ovu radionicu omogućila je Školska knjiga koja je Branka Trajkova Traka pozvala u našu školu.

Povezani članci

Back to top button