Vijesti

VII Legija udruge Gaj Laberije na Peristilu

Udruga PKD Gaj Laberije je, 31. kolovoza 2023. godine, sudjelovala na svečanom otvaranju manifestacije “Štorije Dioklecijana” “Dani antike Split 2023.” koje je održano na prepunom splitskom Peristilu.

Manifestacija “Štorije Dioklecijana” predstavlja izuzetno bogat program događanja koji se temelji na povijesti, kulturi i nasljeđu cara Dioklecijana i njegove palače u Splitu. Kroz niz interaktivnih i edukativnih programa, posjetitelji su imali priliku uroniti u svijet antičkog Rima i doživjeti ga na autentičan način.

Udruga PKD Gaja Laberije je predstavila projekt “Dan antike Split 2023.” koji se provodi uz pomoć Splitsko-dalmatinske županije, TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZ Grada Splita i grada Sinja.

Projekt se provodi u partnerstvu s Udrugom nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u sklopu projekta ‘Resocijalizacija hrvatskih branitelja kroz kulturu‘ koji se provodi uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Sinja.

Kako je bilo na otvaranju možete pogledati na YouTube kanalu:

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button