Politika

Vijećnička pitanja Bože Župića

Županijski vijećnik HDZ-a Božo Župić je na Županijskoj skupštini postavio dva pitanja koja se tiču Cetinske krajine. Prvo pitanje je bilo je li planirana energetska obnova škola na području Grada Sinja i Cetinske krajine i ako je, kojih škola i koja vrijednost?

Odgovor mu je dao dožupan Luka Brčić: najveći projekt energetske obnove po pitanju škola je Osnovna škola Marka Marulića koji je projekt financiran sa 5.7 milijuna kuna. U postotku 45 posto Eu fondovi a ostatak Splitsko-dalmatinska županija. Osnovna škola Ante Starčević u Dicmu milijun i petsto tisuća kuna. Također kreće obnova područne škole Ivana Lovrića na Radošiću sa nešto malo manje od milijun kuna. Natječaj opet kreće i nadamo se prijavi ustanova sa tog područja na natječaj kao i nadanja da će uspjeti kao i ove tri  škole u realizaciji. Također Županija je financirala obnovu zgrade Muzeja Cetinske krajine sa 4,3 milijuna kuna.

Drugo pitanje vijećnika Župića je koje prometnice planira Županija obnavljati, rekonstruirati i graditi na području Cetinske krajine, posebno naglasak stavljam na obnovu prometnica Županijskih cesta na Radošiću i Gljevu.

Dobio je odgovor da se pregovara sa Petrom Škorićem i vijećniku Župiću je obećana obnova ceste na Radošiću i Gljevu u mogućnostima Županijskih cesta s tim da će g.Škorić uputiti nadležne da utvrde stanje na cestama a i sam će izaći sa njima na teren.

Dožupan Šošić je javno na pitanje odgovorio da su ulaganja u ceste u Cetinski kraj; Kamensko, državna cesta za Trilj milijun kuna, Vrlika, Ježević i Bajagić 4 milijuna, Dicmo, Osoje, Otok i Ruda obnova cesta, Zelovo i Sutina 800 tisuća kuna, Krušvar, lokalna cesta milijun kuna, Obrovac Sinjski, Otok i Grab obnova ceste te obnova mosta na Kerepu.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button