TemeVijesti

Vijećnik HDZ-a Marko Križanac – „Gradonačelnice kada će Sinj imati svoje registarske oznake i sinjani manje plaćati police osiguranja“

Vijećnik HDZ-a Marko Križanac je na protekloj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja postavio pitanje Gradonačelnici što je Grad Sinj do sada napravio da dobije svoje registarske oznake na motornim vozilima, odnosno svoje registracijsko područje.

Naime Grad Sinj je već više puta izgubio priliku kod najavljivanih javnih rasprava o mogućim izmjenama registracijskih pločica, ishoditi kod MUP-a i uvrštenje Sinja s novom registracijskom pločicom i novim registracijskim područjem na motornim vozilima, dobiti vlastitu registracijsku oznaku.

Od toga, sinjani i ostali žitelji cetinskog kraja mogu imati samo koristi, prvenstveno u novčanom smislu. Naime sada svi sinjani i cetinjani imaju registarsko područje ST i kao takvo spadaju u najskuplji razred osiguranja za svoja vozila.

Kada bi Sinj imao svoje registarsko područje, sigurno bi upao u manje rizičan osigurateljski razred, nešto poput grada Daruvar (DA)  i tada bi svaki vlasnik vozila prilikom sklapanja police osiguranja plaćao manje tu policu.

Radi se o stotinama kuna u prosjeku po jednoj polici osiguranja.

Što se tiče gospodarstvenika i njihovih vozila koja su cjenovno u puno većim iznosima po jednoj polici osiguranja vozila, ušteda bi bila i veća. Imamo primjer gore spomenutog Daruvara, gdje mnoge firme u Hrvatskoj otvaraju sjedišta u Daruvara, samo kako bi osiguravala svoja vozila i plaćala manja osiguranja.

Samo da napomenemo da je MUP otvarao mogućnost uvođenja novih registracijskih područja. Prijedlog je da se nova oznaka registracijskog područja uvede po zahtjevu onog grada koji na svojem području, zajedno s područjima naselja koja mu administrativno pripadaju te općina i gradova koje mu ekonomski gravitiraju i koji su suglasni da potpadnu pod novo registracijsko područje, ima najmanje 10.000 ili 15.000 registriranih vozila.

Sinj s okolicom ima preko 20 tisuća vozila.

Tagovi

Povezani članci

Komentara

 1. Sad će gradonačelnik Trilaj Šipić uprit da Trilj dobije registraciju naprimjer 3LJ 727-NH

  16
  3
 2. Jebote koji problemi, reg. oznke. Dokaz da nikiga nije briga za stvarne pribleme a sinj ih ima na svakom koraku.

  8
  6
 3. A da postavite pitanje meteo postaje koja sad miri u polju pa smo najhladniji grad? Da miri npr žŽkovoj glavici bilo bi realno za 4 stupnja bolje a što utječe na poticaje nekih poljoprivrednih sorti i investicije.

  11
  6
 4. Kad ce neki vjecnik postavit potanje zasto je ogromna povrsina gornjih glavica odobrena za kamdnolome i tko je to odobrio? Te zasto se piket forsira za putnički aerodrom bez studije utjecaja na okolis koja bi pokazala da bi taj aerodrom znacajno narusio zdravlje sinjana.

  13
  3
 5. Imaje Miro Bulj svog ministra policije RH Vlahu Orepića podoficira JNA šta nije riješio, voda ga je ko tuku po Sinju i cereka se MOST MOST

  8
  5
 6. Pa uspio je Orepić i Bulj makli su granicu na Bilom brigu na štetu Hrvatske za više od kilometra

  7
  5
 7. Kako će izgledati te tablice? SNJ? SJ? I ima li kakav precizniji izračun o eventualnoj cijeni police, odnosno u koju bi se platnu kategoriju smjestio Sinj? Definitivno to nebi bilo ni blizu Daruvara što bi značilo da se Hrvatskom nebi vozikali auti sa sinjskim registracijskim plocicama kao šta se danas vozaju s daruvarskim. Ne kažem da za Cetinjane nebi bilo koristi, ali pitanje je kolika bi bila ta ušteda…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close