PolitikaTeme

Vijećnik Marko Križanac – povećajte plaće djelatnicima gradskog vrtića

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Sinja je bila i točka dnevnog reda “Izvješće o realizaciji plana i programa rada Dječjeg vrtića „Bili cvitak“  Sinj s  financijskim izvješćem za 2017. godinu”

U sklopu točke je vijećnik HDZ-a Marko Križanac u svom izlaganju postavio pitanje “cipelarina” koje se isplaćuju djelatnicima vrtića „Bili cvitak“ svake financijske godine.

Naime, svakom djelatniku kojem se isplaćuje navedena cipelarina je 500 kuna mjesečno u neto iznosu.

Prijedlog vijećnika Marka Križanca je da se cipelarina ugradi u mjesečnu plaću svakog zaposlenika u neto iznosu zaposlenika i pridruži im se pripadajući dio bruto iznosa nastao dodatkom cipelarine, tako da ni jedan djelatnik vrtića ne izgubi dotadašnji neto iznos cipelarine.

Grad Sinj ima povećanje svog proračuna uzrokovanog državnom politikom, a svjedoci smo da i država sada svojim zaposlenicima povećava plaću 5%.

Sinjske “tete” su sigurno zaslužile predloženo povećanje jer svojim predanim radom čuvaju i odgajaju našu djecu i ovime bi im se barem malo Grad Sinj odužio na primjeren način, jer iz povećanja plaća se ponaosob svakom djelatniku i povećava osnovica za mirovinu.

 

Inače u upravnom vijeću vrtića „Bili cvitak“  sjede predstavnici Grada Sinja i to Ana Smoljo, Jelena Poljak i Marija Perić koji primaju mjesečnu nakanadu za svoj “rad” a dio njih je odgovoran, jer je svojim odlukama samo na jednom primjeru nanio “štetu” vrtiću, jer je bivšoj ravnateljici isplaćeno cca 130.000,00 kuna zbog sudskog spora. Može li se u ovom dijelu išta poduzeti ostaje na potezu gradonačelnica Kristina Križanac koja ih je i imenovala.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button