Politika

Vijećnik Nikolav Vučković – Prijava o nezakonito odloženom otpadu u Brnazama

Gradski vijećnik SDP-a Sinj, Nikola Vučković je izvjestio javnost da je temeljem dojave građana iz ulice Šimuna Milinovića u Sinju upoznat o nezakonito odloženom otpadu u Sinju, na k.č.zem. 5 K.O. Brnaze koja je u vlasništvu Grada Sinja.

Nepoznati počinitelj ili više njih su kamionima nepropisno odložili građevinski otpad na zelenu površinu koja se prethodno koristila kao stočni pazar.

Obzirom da s vremenom nije došlo do uklanjanja nezakonito odloženog otpada, već naprotiv, da se na toj gomili počeo pojavljivati i mješani komunalni otpad, nadam se da ćete po ovoj prijavi izaći na teren i poduzeti zakonom propisane mjere u cilju otkrivanja počinitelja i uklanjanja ovog divljeg deponija, koje se nalazi u širem centru grada Sinja, svega oko 100 m od gradske komunalne tvrtke i oko 150 m od alkarskog trkališta. Napominjem da je ovakvo postupanje protivno važećim zakonskim propisima, prije svega Zakonu o održivom gospodarenju otpadom te Zakonu o vodama i Zakonu o zaštiti okoliša.

Svoja saznanja sam također proslijedio i komunalnom redarstvu Grada Sinja koji su obećali izaći na teren i obavijestiti policiju – poručuje vijećnik Vučković.

U prilogu dostavljam fotografije s lica mjesta.

S poštovanjem!

Gradski vijećnik u GV Grada Sinja

Nikola Vučković,struč.spec.ing.

Povezani članci

2 Komentara

  1. Pa šta se čeka prijavite tko i kako i kada koda ne znaju oni koji žive tamo tko baca prijavite koje s imenom i prezimenom. Ovo je stvarno previše.

  2. Poštovani vijećniče džaba ti te titule koje nam svaki dan guraš pod nos kad ne znaš da je problematika koju sada kao navodno zabrinuto pokrećeš u nadležnosti MO koje ste vi drugari odbili podržati. Koja je to ideologija u MO Sinj, a nema je u MO Glavice

    3
    4
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button