Vijesti

Viteško alkarsko društvo podržalo inicijativu Kluba sinjana Zagreb

Upravni odbor Viteškoga alkarskog društva Sinj podržava inicijativu Kluba Sinjana Zagreb da se jedan od trgova ili ulica u Zagrebu nazove imenom dr. sc. Marka Veselice.

Marko Veselica neupitno je najpoznatiji hrvatski politički disident u vrijeme i poslije Hrvatskoga proljeća te je svima bio uzor u borbi za samostalnost Hrvatske.

Uza sve čime se bavio, Marko Veselica bio je dugogodišnji član Viteškoga alkarskog društva Sinj, a četiri godine i član Časnoga suda. Na toj časnoj dužnosti bio je istinski vitez, dostojan potomak hrabrih Sinjana i Cetinjana. Nikada i nigdje nije skrivao neizmjernu ljubav prema Sinjskoj alci i svome Sinju.

Marko Veselica bio je iznad svega veliki čovjek, humanist i domoljub.

Marku Veselici ulica u Zagrebu za 50 godina Hrvatskog proljeća – potpišite online peticiju

Povezani članci

2 Komentara

  1. Ja zaista volim Hrvatsku, volim je kao rođenu majku, voljenu ženu i djecu, brata i sestru, prijatelje, zelene livade i pjev ptica, jer u svemu tome živi Hrvatska i sve mi govori o njenoj ljepoti, kao što je to divno izrazila njena himna Hrvatskoj domovini.

  2. Zaljubljen sam u njenu sudbinu, ma kakva ona bila i nikada je ne ću napustiti kao što majka neće napustiti svoje čedo, pa ni onda kada ona kažnjava njenu ljubav jer to je ljubav bez pogodbe i traženja naknade.”
    A šta čovik dalje može da kaže..

Back to top button