Vijesti

Vodstvo Viteškog alkarskog društva Sinj i gradonačelnik Sinja najavili program predstavljanja Sinjske Alke u Beču

https://www.predsjednik.hr

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva Sinj i Grada Sinja. Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva, na čelu s predsjednikom Stipom Jukićem, i gradonačelnik Sinja Miro Bulj izvijestili su predsjednika Milanovića o pripremama za ovogodišnju Sinjsku alku koja će se održati 6. kolovoza. Kao i prethodnih godina, Predsjednik Republike bit će pokrovitelj i ovogodišnje Sinjske alke.

Na sastanku se razgovaralo i o planovima Viteškog alkarskog društva vezanim uz daljnju promociju Sinjske alke u inozemstvu. Vodstvo Viteškog alkarskog društva informiralo je predsjednika Milanovića o trodnevnom programu promocije Sinjske alke koja će se u lipnju ove godine održati u Beču. Prema njihovim riječima, sinjski alkari će se predstaviti u Beču pokaznom trkom, mimohodom alkara i koncertom.

Promocija Sinjske alke u Beču bit će predstavljanje ne samo naše tradicionalne viteške utrke, nego će to biti ujedno i promocija kulturne baštine, turizma i  gastronomske ponude Sinja i cijele Cetinske krajine, ali i Hrvatske, objasnili su predsjednik VAD-a Jukić i gradonačelnik Bulj.

Uz predsjednika VAD-a i gradonačelnika Sinja, na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili

zamjenik predsjednika Viteškog alkarskog društva Sinj Dinko Bošnjak, tajnik Viteškog alkarskog društva Sinj Ivan Nasić, alkarski vojvoda Mario Šušnjara, alajčauš Ivica Filipović, član Upravnoga odbora Viteškog alkarskog društva Sinj Frano Vrančić, član Časnoga suda Tomislav Župić i zamjenik gradonačelnika Grada Sinja Denis Bobeta.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prav i civilno društvo Melita Mulić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button