Vijesti

Vozači oprez – postavljena signalizacija za jednosmjernu ulicu prema sinjskom groblju

Kao što smo već pisali o ovom problemu, Gradsko vijeće Grada Sinja je donijelo Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o prometu na području Grada Sinja.
U toj izmjeni, Ulica fra Ivana Markovića od raskrižja s ulicom Borićevac do raskrižja s Domaldovom ulicom, (iz pravca smjera kretanja od Muzeja CK prema groblju) postaje pravac kretanja jednosmjernog prometa.

Naime, tom prijedlogu se usprotivio vijećnik Hrvatske Demokratske zajednice Marko Križanac koji je pojasnio da tim rješenjem neće se postići potrebni pozitivni efekt jednosmjernog prometa, koliko će višestruko se naštetiti građanima koji oduvijek prometuju tom ulicom dvosmjerno.

Svi građani ulice Put Pavića, naselja Radošića, Lučana i svi oni koji ovim putem izbjegavaju dionicu D1 kroz semafore i kružni tok u centru grada, sada će biti prisiljeni svoje putovanje usmjeriti na taj dio.

Svjesni smo činjenice da je upravo u rješavanju drugi kružni tok kod zgrade općine bez pothodnika i za pretpostaviti je da će i on biti loše rješenje zbog pješački prijelaza na njemu, te se i na njega veže promet iz ove, sada jednosmjerne ulice. Mnogi naši građani će u ove dane posjećivati sinjsko groblje, zato vozači – oprez.

Ustrajan u proglašenju dijela ulice fra Ivana Markovića jednosmjernom ulicom je bio dogradonačelnik Zlatko Ugrin koji je lošim argumentima branio opravdanost ove promjene.
Odluka je prošla uz 8 ruku za i sedam ruku protiv.

U navedenu ulicu je postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija i policija je već sinoć imala svoje vozilo u ulici. Kazna je 2.000,00 kuna. Danas smo na terenu bili svjedoci da naši sugrađani zbog navike dvosmjernog prometovanja, uopće ne primjećuju signalizaciju i prometuju prema muzeju iz smjera groblja, umjesto da izvrše skretanje u Domaldovu ulicu kako im prometna signalizacija nalaže.


Na upit kod nekolicine vozača jesu li svjesni da su u prekršaju i da ih je sada zaustavila policija i da bi im izdala prekršajni nalog od 2.000,00 kuna, odgovaraju “da nemaju pojma da je ovo jednosmjerna”.
Zanimljiv je bio jedan vozač koji je nakon kratkog razgovora odgovorio da bi nalog poslao dogradonačelniku Zlatku Ugrinu da ga on plati, što je naravno nonsens.

Autor/ica M.V.

User Rating: Be the first one !

Povezani članci

2 Komentara

 1. A Zlatko Zlatko dana staža nemaš osim dogradonačelništva pa šta ovo radite od grada. Od Pantere do Tendija 20 minuta. Sad će i ovi krenut na kružne. Jadna majko.

  12
  2
 2. Šta lažete da Ugrin nema dana radnog staža.
  Radijo je ka konobar u Voksa!

  9
  2
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button