Vijesti

Vrijeme je za zimski šušur – počinje Advent u Sinju!

Približilo se i slatko predblagdansko vrijeme iščekivanja. U gradu pod Kamičkom miruju mačkule i topot konjskih kopita, no zimsko, adventsko ruho polako je začaralo ulice i trgove.
Bajkoviti Sinj treperi okićen i sjajan, svjetluca svaki kutak – Božić dolazi!

Otvaranje Adventa u Sinju počinje paljenjem prve adventske svijeće u subotu, 26. studenoga u 17 sati na Šetalištu Alojzija Stepinca. Posjetitelji će moći uživati u nastupu Sinjskih mažoretkinja, glazbi Domagoja Latinca i Petara Radovića te besplatnim fritulama, uštipcima, pecipalama i kuhanom vinu.

Nakon paljenja svijeće zabava će se preseliti na Trg dr. Franje Tuđmana gdje je postavljeno klizalište i veliki šator. Prema Odluci gradonačelnika Grada Sinja Mira Bulja za sve ljubitelje klizanja prvi dan Adventa u Sinju klizanje će biti besplatno, a sve prisutne u postavljenom šatoru zabavljat će sinjski glazbenici: Iva AjdukovićArnie AcousticPiromaniZ-bend Filomena & Band.

Tijekom cijeloga prosinca bogatim kulturno-zabavnim i gastronomskim programom Sinjani i njihovi gosti će uživati u raznovrsnim manifestacijama, kao i uvijek pogodnim za svaki ukus i uzrast.

Advent u Sinju nudi nastupe poznatih hrvatskih i lokalnih glazbenika, omiljenih klapa i kulturno-umjetničkih društava, kazališne predstave, ali i uprizorenja hrvatskih tradicijskih običaja. Neće manjkati ni zabave za najmlađe – uživat će u Dječjem tjednu, a posjetit će ih i Djed Božićnjak!

Na adventskom vijencu upalit će se četiri svijeće: prva svijeća simbolizira nadu i iščekivanje, druga svijeća označava mir, treća slavi radost i veselje, a četvrta predstavlja ljubav.

Ne preostaje nam drugo nego u nadi i miru radosno se veseliti ljubavi i nestrpljivo iščekivati Božić, u društvu dragih ljudi, s ukusnim zalogajima i dobrom kapljicom.

Gradonačelnik Miro Bulj pozvao je sve zainteresirane da dođu u viteški grad Sinj i ugriju se poznatom sinjskom gostoljubljivošću.

Advent u Sinju pratite na Facebook i Instagram stranicama Grada:

https://www.facebook.com/sinj.hrvatska – Facebook

https://www.instagram.com/sinj.hrvatska/ – Instagram

Povezani članci

Back to top button