Vijesti

Vrličani na danima šljive Prozor – Rama

U Prozor-Rami se održala tradicionalna manifestacija „Dani šljive 2018.“ Prozor-Rama, odnosno 13. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i turizma.

Sajam su svečano otvorili Jure Plazonić, gradonačelnik Vrlike, koja je ove godine bio partner sajma, i načelnik općine dr. Jozo Ivančević.

Turistička zajednica Grada Vrlike se pobrinula da se predstave na štandu delicije iz vrličkog kraja (sir iz mišine, vino, pršut, med itd.) dok je Kulturno umjetnička udruga “Milan Begović” bila zadužena za kulturni program.

Na Sajmu se predstavilo oko 50-tak izlagača, a među njima i najznačajniji domaći gospodarstvenici iz područja agrara i grana koje imaju veze s poljoprivredom i preradom. Za vrijeme održavanja Sajma održala su se i stručna predavanja.

Kao i prethodnih godina, na sajmu je organizirano ocjenjivanje voćnih rakija i likera, te različitih vrsta sira, a sukladno najnovijim trendovima uz ocjenu stručne komisije, za najbolje se dodijelilo posebne nagrade i plakete kao i za najbolje projekte iz područja poljoprivrede i turizma koji su najviše doprinijeli razvoju i promociji općine Prozor-Rama u ovoj godini.

Prema dostupnim informacijama nije bilo predstavnika Grada Sinja kao i na Malu Gospu iako je Prozor – Rama općina prijatelj Grada Sinja, ali su zato u nedavnoj kolumni Sinjske rere „Glas Pijace“ opisani posjeti općini  Sansepolcro u Italiji novih zaposlenika Grada Sinja koji su članovi i simpatizeri NL dr.Jadrijevića.

Povezani članci

Back to top button