Vijesti

„Vukovarski vodotoranj“ na sinjskom kružnom toku?

Već određeno vrijeme postoji inicijativa da se u sinjski kružni tok postavi replika vukovarskog vodotornja. U formi prijedloga, vijećnik HDZ-a, Marko Križanac je na sjednici Gradskog vijeća postavio pitanje gradonačelnici Kristini Križanac.

„U Vukovaru na jednom kružnom toku u njegovom središtu je postavljena ALKA, koji je jedan od simbola grada Sinja. To je dokaz prijateljstva između gradova Vukovara i Sinja i vjerojatno odraz zahvale vukovaraca za održavanje Svečane alke u Vukovaru. Poznata mi je „inicijativa“ pojedinih braniteljskih udruga i njihovih članova, posebno zadnja od g.Davora More, da se u sinjskom kružnom toku postavi model vukovarskog vodotornja, kao jedan od simbola otpora velikosrpskoj agresiji i stradanja herojskog grada Vukovara, a da bi se dala počast Vukovaru i na isti način uzvratilo prijateljstvo kao i već spomenuta Alka u vukovarskom kružnom toku. Kao potpora ovoj inicijativi u formi pitanja molim da mi odgovorite je li Grad Sinj podržaje ovu inicijativu, ako da u kojoj je fazi trenutna inicijativa i jesu li od strane Grada Sinja poduzeti svi koraci kako bi se ostvario projekt postavljana primjerenog modela vukovarskog vodotornja u sinjskom kružnom toku.“

Gradonačelnica je odgovorila da će nakon dostavljanja službene inicijative, zatražiti mišljenje Hrvatskih cesta d.o.o. i vidjeti od struke što se može učiniti po ovom pitanju. Ujedno, da su se prilikom gradnje sinjskog rotora, vodili time da se radi o simbolima koji ne bi „smetali“ prometu, pa je izabrana Alka kao simbol Grada Sinja.

Povezani članci

4 Komentara

 1. Poštovanje gradu heroju! Moj naklom žrtvama! Ali tome tu nije mjesto!

  10
  6
 2. Moj puki da si bio u Vukovaru onda bi vidio na kružnom toku u njegovom centru simbol Alke – ALKU. Dogovoreno je Alka u Vukovaru Vodotoranj u Sinju u kružnim tokovima. Sinj kasni ili neće da to napravi a mi smo grad prijatelj Vukovara.

  15
  1
 3. Pa kružni tok je u Vukovarskoj ulici a gdje bi trebala biti replika na kamešnici. Tamo prolazi 10000 auta dnevno neka vide simbol Vukovara. Kome smeta?

  13
  1
 4. Mora bit tamo, jer ako ga staviš negdi po parku, penjat će se po njemu, šarat, vidiš da su sve slomili po parku, tako će i vodotoranj..

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button