Vijesti

„Vukovarski vodotoranj“ na sinjskom kružnom toku?

Već određeno vrijeme postoji inicijativa da se u sinjski kružni tok postavi replika vukovarskog vodotornja. U formi prijedloga, vijećnik HDZ-a, Marko Križanac je na sjednici Gradskog vijeća postavio pitanje gradonačelnici Kristini Križanac.

„U Vukovaru na jednom kružnom toku u njegovom središtu je postavljena ALKA, koji je jedan od simbola grada Sinja. To je dokaz prijateljstva između gradova Vukovara i Sinja i vjerojatno odraz zahvale vukovaraca za održavanje Svečane alke u Vukovaru. Poznata mi je „inicijativa“ pojedinih braniteljskih udruga i njihovih članova, posebno zadnja od g.Davora More, da se u sinjskom kružnom toku postavi model vukovarskog vodotornja, kao jedan od simbola otpora velikosrpskoj agresiji i stradanja herojskog grada Vukovara, a da bi se dala počast Vukovaru i na isti način uzvratilo prijateljstvo kao i već spomenuta Alka u vukovarskom kružnom toku. Kao potpora ovoj inicijativi u formi pitanja molim da mi odgovorite je li Grad Sinj podržaje ovu inicijativu, ako da u kojoj je fazi trenutna inicijativa i jesu li od strane Grada Sinja poduzeti svi koraci kako bi se ostvario projekt postavljana primjerenog modela vukovarskog vodotornja u sinjskom kružnom toku.“

Gradonačelnica je odgovorila da će nakon dostavljanja službene inicijative, zatražiti mišljenje Hrvatskih cesta d.o.o. i vidjeti od struke što se može učiniti po ovom pitanju. Ujedno, da su se prilikom gradnje sinjskog rotora, vodili time da se radi o simbolima koji ne bi „smetali“ prometu, pa je izabrana Alka kao simbol Grada Sinja.

Tagovi

Povezani članci

Komentara

 1. Poštovanje gradu heroju! Moj naklom žrtvama! Ali tome tu nije mjesto!

  10
  6
 2. Moj puki da si bio u Vukovaru onda bi vidio na kružnom toku u njegovom centru simbol Alke – ALKU. Dogovoreno je Alka u Vukovaru Vodotoranj u Sinju u kružnim tokovima. Sinj kasni ili neće da to napravi a mi smo grad prijatelj Vukovara.

  15
  1
 3. Pa kružni tok je u Vukovarskoj ulici a gdje bi trebala biti replika na kamešnici. Tamo prolazi 10000 auta dnevno neka vide simbol Vukovara. Kome smeta?

  13
  1
 4. Mora bit tamo, jer ako ga staviš negdi po parku, penjat će se po njemu, šarat, vidiš da su sve slomili po parku, tako će i vodotoranj..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi Vas zanimati

Close
Close