Sport

Zajednica športskih udruga Grada se odlučila za povećanje dohodovnog cenzusa za oslobađanje djece i mladih od plaćanja članarine za treniranje

Temeljem odluke Upravnog odbora Zajednice športskih udruga Grada Sinja sa sjednice održane dana 30. listopada , a vezano za oslobađanju djece i mladih iz obitelji slabijeg imovinskog statusa od plaćanja mjesečne članarine za treniranje, povećava se dohodovni cenzus po članu obitelji sa 1.000,00 kuna na 1.500,00 kuna. Klubovi trebaju primjeniti navedenu odluku i to na način:

 • Da se utvrdi dohodovni cenzus po članu obitelji temeljem kojega bi se provela navedena odluka (1.500,00 kuna po članu obitelji).
 • Svi eventualni korisnici mjere dužni su dostaviti klubu u kojem treniraju ili Zajednici športskih udruga Grada Sinja ( iznad Hit radija u Šahovskom klubu Sinj ):
  a) Broj članova obitelji, za djecu rodni list, a za roditelje preslik OIB-a,
  b) Za zaposlene roditelje prosjek primanja, (temeljem kojeg će se utvrditi mogućnost korištenja navedene mjere),
  c) Potvrdu o nezaposlenosti ukoliko su jedan ili oba roditelja nezaposlena.
 • Obvezuju se klubovi, stalni ili pridruženi članovi Zajednice na primjenu navedene mjere.

 • Obrazloženje mjere:

 • Mjera se želi provesti kako bi se pomoglo što većem broju naših građana slabijeg imovinskog stanja od obveze plaćanja mjesečne članarine, a sve u svrhu jednakih mogućnosti treniranja za svu djecu.

Zajednica športskih udruga Grada Sinja će za svu djecu iz navedene mjere osigurati u proračunu za 2019.godinu sportsku opremu za vježbanje.

U ime Upravnog odbora:
Predsjednik ZŠUGS
Josip Malbaša, prof.

Povezani članci

Back to top button