Vijesti

Zajednička vježba hitnih službi Grada Sinja

U programu obilježavanja svibnja, mjeseca zaštite od požara, vatrogasci Sinja su organizirali danas s početkom u 12,00 sati zajedničku vježbu hitnih službi Grada Sinja.

Na vježbi sudjeluju, DVD-Sinj, JVP Sinj, MUP Sinj, Hitna medicinska pomoć Sinj, Gradsko društvo crvenog križa Sinj.

Scenarij vježbe je požar u stanu na četvrtom katu, u ulici Fratarski prolaz 1. Dolazi do požara u kuhinji stana. Jedan stanar je ozlijeđen i mora se evakuirati auto-ljestvom. Stan je dosta oštećen i nije za stanovanje pa je potrebno ostale stanare smjestiti u privremeni smještaj.

Po završetku vježbe djelatnici JVP Sinj pokazali su samospašavanje iz košare auto-ljestve.

Vježbi su nazočili zamjenik Gradonačelnika Grada Sinja Denis Bobeta, zapovjednik vatrogasaca Grada Sinja Stipe Ančić, zapovjednik JVP Split Mario Mikas, zapovjednik MUP Sinj Mislav Filipović-Grčić, ravnatelj GDCK Ante Zorica, zapovjednik DVD-Vrlika Ante Tarle, zamjenik zapovjednika DVD-Vrlika Jure Turudić, zapovjednik DVD-Dicmo Branko Zebić, zapovjednik DVD Muć Bože Delić, predsjednik vatrogasnog vijeća JVP Sinj Željko Poljak, član upravnog odbora DVD-Sinj Augustin Domazet, nekoliko gradskih vjećnika Grada Sinja kao, veći broj članova DVD-Sinj, djeca iz vrtića Bili cvitak kao i građani Sinja.

Još jednom je pokazana visoka spremnost hitnih službi Grada Sinja.

Za spomenuti je jednu zanimljivost vezano za ovu vježbu. Na istom mjesto, sličan scenarij vježbe je odrađen 2007.g. Da bi vatrogasci Sinja tada odradili scenarij vježbe trebala im je pomoć kolega iz Makarske i Splita (auto-ljestva, obučeni ljudi za spašavanje s visina). 17 godina kasnije vatrogasci Sinja sami su odradili vježbu. Podatak koji govori koliko su sinjski vatrogasci napredovali u stručnom i tehničkom smislu zadnjih 15-tak godina.

Zahvaljujemo se svima na sudjelovanju.

IZVOR: VOC SINJ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button