TemeVijesti

Zamijenite istekle osobne dokumente – iskoristite usluge Redomata kako bi izbjegli nepotrebna čekanja

Još jednom podsjećamo građane da na vrijeme, kako bi izbjegli gužve već sada zamijene istekle osobne dokumente, odnosno podnesu zahtjev za izradu novih jer kako je za  očekivati  da će u dogledno  vrijeme biti donesena  odluka o proglašenju  kraja epidemije i slijedom toga  kada se u Republici Hrvatskoj proglasi prestanak epidemije, građani će  biti dužni zamijeniti ih u roku od 30 dana od proglašenja prestanka.

Osobna iskaznica eOI obvezna je isprava za hrvatske državljane s reguliranim prebivalištem u Republici Hrvatskoj starije od 18 godina i one koje su navršili 16 godina i sklopili brak, dok putovnica i vozačka dozvola nisu obvezne isprave i građani ih ne moraju ishoditi nakon isteka važenja ( ukoliko ih ne koriste)
Iskoristite usluge Redomata kako bi izbjegli nepotrebna čekanja!

Za podnošenje zahtjeva za zamjene isteklih osobnih iskaznica možete koristiti dostupnu uslugu rezerviranja reda čekanja putem mobilne aplikacije eRedomat
preko koje je moguće rezervirati termine za  podnošenje zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice, putovnice i vozačke dozvole, za preuzimanje izrađenih osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola te reguliranje prebivališta. Uslugu korištenja eRedomata možete osim u Splitu koristiti u Kaštelima, Sinju, Vrgorcu, Imotskom i Makarskoj.

Svakako, zahtjev se može podnijeti i bez narudžbe koristeći program za rezervaciju termina koji je vezan za sustav dodjele listića s brojevima koje  se može preuzeti u ulazu u zgradu policijske uprave.
Napominjemo kako je uredovno radno vrijeme za izradu dokumenata svaki radni dan od 7,30 do 14,00 sati, dok je  uredovno radno vrijeme za preuzimanje izrađenih osobnih iskaznica i putovnica od 7,30 do 18 sati, a termini se mogu rezervirati također na redomat.mup.hr uključujući i termine u poslijepodnevnim satima svaki radni dan.

Također, podsjećamo sve građane koji nisu preuzeli izrađene dokumente u centralnoj zgradi PU splitsko-dalmatinske, da to mogu napraviti bez prethodne rezervacije termina, svakoga radnog dana u jutarnjim i  poslijepodnevnim satima.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button