Vijesti

Zamjenik župana Luka Brčić razgovarao s predstavnicima gradova i općina o projektu “Učimo zajedno”

Jučer 10. rujna su se u zgradi županije zamjenik župana Luka Brčić, Ante Radovčić i Petar Škovrlj iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehnički kulturu i sport, sastali s predstavnicima gradova i općina koji su u prethodnim godinama imali sklopljene sporazume o sufinanciranju pomoćnika u nastavi u programu SDŽ-JLS (SDŽ 50% – gradovi/ općine 50%).

Predstavnici gradova i općina su informirani da Splitsko-dalmatinska županija provodi projekt „Učimo zajedno III“ u kojem se pruža potpora gotovo 200 učenika s kojima od početka ove školske godine radi 189 pomoćnika u 59 osnovnih i srednjih škola. Za taj četverogodišnji projekt financiranja pomoćnika vrijedan 33,5 mil. kuna Županija sudjeluje s 45% sredstava. Sve potrebe za pomoćnicima zadovoljili smo uključivanjem učenika s teškoćama u ovaj projekt, tako da smo ove godine u projekt uključili 25 novih učenika.

Predstavnici Županije su iznijeli mišljenje da gradovi i općine koje žele financirati pomoćnike iz vlastitih proračuna mogu imenovati svoja povjerenstva (stručni suradnici iz osnovnih i srednjih škola na svom području, nadležni  liječnici školske medicine, predstavnik grada/općine, …) i utvrditi moguće potrebe, prema  svojim uvjetima i mogućnostima.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button