Vijesti

Započelo obilježavanje Dana policije

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj danas je započelo obilježavanje Dana policije i blagdana svetog Mihovila, zaštitnika policije.

Svečano obilježavanje počelo je polaganjem vijenaca na centralnom križu i groblju branitelja na gradskom groblju Lovrinac. Vijenac je položilo zajedničko izaslanstvo PU splitsko-dalmatinske, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Hrvatske ratne mornarice.

Uz načelnika Slobodana Marednića i zamjenika načelnika Marka Srdrevića u izaslanstvu su sudjelovali izaslanik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice brigadir Alen Vukman,  zamjenik gradonačelnika Splita Bojan Ivošević, Damir Gabrić, izaslanik župana Splitsko-dalmatinske županije, načelnica sektora Diana Jakšić i načelnici sektora Ante Matković, Ivica Franić i Nediljko Garac, te zapovjednici SJP i IJP Ante Vugdelija i Mijo Rogošić.
Uz nazočnost članova obitelji, položeno je cvijeće i na jedanaest grobova poginulih i preminulih kolega čije je posljednje počivalište  na Lovrincu.
U atriju centralne zgrade policijske uprave nakon izvođenja himne i minute šutnje za sve poginule hrvatske policajce, u znak sjećanja,  izaslanstvo PU splitsko-dalmatinske koje je predvodio načelnik Marendić položilo je cvijeće i upalio svijeću ispred murala postavljenog u čast policijskih službenika poginulih u Domovinskom ratu.

U crkvi Svetog Josipa održana je sveta misa koju su predvodili don Marko Trogrlić i don Hrvoje Relja, uz fra Kristijan Kovačevića, našeg domaćina i bivšeg kapelana fra Kristijana Kovačević. Na svetom misnom slavlju sudjelovala je klapa Sveti Mihovil.

Na splitskoj rivi s početkom u 10 sati Policijska uprava splitsko-dalmatinska, u sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila, organizirala je prezentaciju opreme, vozila, naoružanja i drugih materijalno tehničkih sredstava kojima policija raspolaže u svom radu. Na sedam info pultova prezentiran je dio tehnike i opreme koju policija koristi u svom radu. Građani su mogli razgledati opremu kriminalističke tehnike i očevida, protueksplozijske zaštite,  prometne policije, granične policije, te opremu specijalne i interventne jedinice policije. Također, na splitskoj rivi je bio smješten i mobilni preventivni centar policije, vozilo koje u svom radu koriste djelatnici prevencije. Tijekom čitavog jutra građani su iskazali interes za radom policije, postavljali su pitanja i uz nadzor policajaca razgledali opremu, oružje i tehniku. Također, interes su iskazali i turisti koji borave u Splitu, te su rado razgovarali s policajcima. U razgovoru s policijskim službenicima naveli su kako su ugodno iznenađeni time što mogu razgledati dio opreme, a  to je bila i prilika do kući ponesu fotografiju s hrvatskim policajcem.

Dan policije u PU splitsko-dalmatinskoj nastaviti će se i idućeg tjedna. Klub dobrovoljnih davatelja krvi PU splitsko-dalmatinske organizira akciju darivanja krvi povodom obilježavanja Dana policije 2021.g.

Akcija će se održati  27. i 28. rujna 2021. god. (ponedjeljak i utorak) u vremenu od 08:00 do 14:00 sati u bazi SJP Split-Mravinci.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button