Politika

Zapošljava li gradonačelnica Kristina Križanac po “političkoj podobnosti”?

Velibor Milošević se obratio Gradskom vijeću Sinja sa molbom da se jasno i javno politički očituje na poništeni natječaj Grada Sinja  na radno mjesto u Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom, Odsjek za komunalne poslove, na radno mjesto Voditelja Odsjeka za komunalne poslove na neodređeno vrijeme.

Po ovom pitanju je i postavljeno vijećničko pitanje gradonačelnici Kristini Križanac gdje je navedeno da je javna tajna u Sinju da je natječaj poništen zbog toga što je bolji rezultat na testiranju ostvario kandidat koji nije imao političku zaleđinu, dok je kandidatkinja za koju je ovo radno mjesto bilo ciljano i koja je ostvarila rezultat od svega 37,5%, svojevremeno bila i kandidatkinja na Nezavisnoj listi dr. Jadrijevića na prošlim lokalnim izborima.

Dopis Velibora Miloševića prenosimo u cijelosti:

VELIBOR MILOŠEVIĆ

MOLBA I ZAHTJEV GRADSKOM VIJEĆU GRADA SINJA – ODNOSNO PREDSJEDAVAJUĆEM I VIJEĆNICIMA GRADSKOG VIJEĆE GRADA SINJA ZA STAVLJANJE NA DNEVNI RED G.V. I OČITOVANJE O STVARNIM RAZLOZIMA PONIŠTENJA NATJEČAJA OD 12.12.2018.G., ZA MJESTO VODITELJA KOMUNALNOG ODJELA U GRADU SINJU !

 

POŠTOVANI !

Poštovani Predsjedavajući i Vijećnici Gradskog Vijeća Grada Sinja, obraćam vam se prvenstveno kao građanin i porezni obveznik, a potom i kao višegodišnji vijećnik i dogradonačelnik Grada Sinja, ali i kao aktivni član Kriznog stožera Grada Sinja u periodu 1991.- 1992.g., 

Obraćam Vam se kao najvišem političkom i predstavničkom tijelu u Gradu Sinju koje je pozvano da štiti demokratska i zakonska prava te ravnopravnost svih građana našeg Sinja pred njegovim institucijama, te Vas molim da u okviru dnevnog reda jedne od svojih narednih sjednica raspravite o stvarnim razlozima vrlo upitne Odluke od (08.01.2019.g.)  o obustavi/poništenju Natječaja od (12.12.2018.g.) za radno mjesto Voditelja Odsjeka za komunalne poslove u gradu Sinju, te preispitate transparentnost, zakonitost i političku pozadinu navedene odluke od strane Pročelnice/Gradonačelnice, kao i dato tumačenje Gradonačelnice na prošloj sjednici Gradskog vijeća na istu temu!

 

Ja sam se, što vam je dijelom poznato, natjecao na oglašeni Natječaj od strane grada Sinja, dana 12.12.2018.g. na mjesto u Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom, Odsjek za komunalne poslove, na radno mjesto Voditelja Odsjeka za komunalne poslove na neodređeno vrijeme.

Nadalje,  po provedenom natječajnom postupku formirano je Povjerenstvo za provedbu natječaja dana 27.prosinca koje ističe listu kandidata koji zadovoljavaju uvjete natječaja i to pod:

1.M.V., iz Sinja,

2.P.J., iz Sinj,

te pokreće proces izbora kandidata, te su iste uputili na „prethodnu provjeru znanja i sposobnosti-pismeno testiranje“ u ponedjeljak 07. siječnja 2019.g.

U daljnjem postupku i obavljenom testiranju navedenih kandidata, Povjerenstvo za provedbu natječaja objavljuje rezultate pismenog testiranja po kojim sam jedino ja (M.V. iz Sinja) zadovoljio pravo na daljnje sudjelovanje u natječaju te me na internetskim stranicama grada Sinja pozivali na usmeni intervju i isti zakazali za 10.01.2019.g. u 9 sati.

Međutim dana 08. siječnja 2019.g., kada je javno objavljena službena informacija Povjerenstva za provedbu natječaja da sam ja jedini kandidat koji zadovoljava uvjete daljnjeg postupka, odnosno prijema na navedeno radno mjesto, odjednom usred natječaja nadležna Pročelnica/Gradonačelnica odlučuju i obznanjuju obustavu natječaja bez ikakvog obrazloženja i razumnog razloga.

Ja naknadno dobivam odluku o poništenju Natječaja, na koju sam uložio Prigovor u smislu dobivanja razumnog razloga zašto se to događa i u prilogu Prigovora sam dostavio  tumačenje Ministarstva Uprave RH, koje decidirano navodi da se u slučaju poništenja i/ili obustave javnog natječaja za prijem na službenički posao obvezno trebaju navesti razlozi poništenja i/ili obustave natječaja i u kojim se slučajevima ona donose.

 

Međutim, kako cijela „priča“ oko poništavanja Natječaja poprima i javno propitivanje i negodovanje političke i ostale javnosti, iz kojeg ja saznajem da je moja protukandidatkinja (osobno i profesionalno mi je žao što se našla u ovakvim okolnostima) bila na listi dr. Jadrijevića i Gradonačelnice, poništavanje Natječaja dobiva sasvim drugu dimenziju osim formalno-pravne.

Ova činjenica kao i naprasna obustava/poništenje Natječaja, (što je nezabilježen presedan u praksi), u trenutku kada sam ja kao jedini kandidat prošao testiranje i formalno zadovoljio prijem u službu a kolegica s liste Gradonačelnice nije, jasno upućuje da se ovdje radi o zakonom upitnoj i nemoralnoj političkoj odluci, odnosno sve upućuje na politički klijentelizam i nepotizam.

 

Odgovor Gradonačelnice na zadnjoj sjednici G.V. na jedno od vijećničkih pitanja zašto je predmetni Natječaj poništen, citiram :

„natječaj je poništen i to zbog lošijeg rezultata pisanog testa, posebice dijela koji se odnosi na opći porezni Zakon“,

upućuje na njeno moguće nepoznavanje natječajnog postupka i Zakona koji nigdje ne govori o obvezi rješavanja testa u visini od 50% u pojedinim područjima testa već govori da je prošao onaj kandidat koji je riješio test u cijelosti u visini 50% i više.

A da ne bi bilo dileme o mojim profesionalnim referencama, (koje se mogu dovoditi u pitanje samo iz pozicije političkog nepotizma ili revanšizma s najnižim ljudskim pobudama i s namjerom da me se osobno i profesionalno diskreditira), dostavljam vam svoj Životopis iz natječajne dokumentacije iz koje se vide moje profesionalne reference s tridesetak godina radnog staža i poslovima koje sam u radnom vijeku obavljao od vođenja tvrtki od 400 do 4 djelatnika od proizvodnog, bankarskog, projektno razvojnog i financijskog sektora kao i moje političke reference (posebno one 1991-1992.g., kao član Kriznog Stožera grada Sinja), te mnogobrojne volonterske društvene i sportske aktivnosti u gradu Sinju!

Iz navedenoga Životopisa i mojih profesionalnih i društvenih referenci,  Vi sami prosudite  o čemu se u ovom slučaju radi ????

Poštovani Predsjedavajući i Vijećnici Gradskog Vijeća grada Sinja, kako ste Vi osim zakonodavnog i najviše političko tijelo u gradu Sinju, očekujem od vas da se po svemu navedenome jasno i javno politički očitujete i to ne samo zbog mene nego i zbog mnogih naših sugrađana/ki koji se zbog ovakvih natječajnih događanja/slučajeva niti ne natječu za radna mjesta u Gradu nego svakodnevno napuštaju naš Sinj !

Uz poštovanje – Velibor Milošević dipl.oec.

Prilog :1.Životopis.

2.Mišljenje Ministarstva Uprave RH.

Povezani članci

6 Komentara

 1. Srami se Jadrijeviću Poljakovu uhljebljuješ a obeća si narodu da nećeš bit ka hdz i sdp. Poljakova je molila i plakala po kućama za glasove da će sinju bit bolje a evo zašto je molila glasove.

  18
  3
 2. Kristina je suprugovu sestru zaposlila u Zeželi Sinj neka nema 50 godina a od druge sestre muža u vodovoda i čistoće. Sve to triba potrat u hercegovnu.

  16
  2
 3. U životu nisam vidio kako ljudi mogu režat i ujdat ko životinje, kao doktorovi kad ih našikaju pričom da ako dobiju izbore da će dobit posa…..Uvik nađe svježe krvi-popiše ih dama križanac po kućama i doktor kreće u obradu…A jedna od njih je bila i ova koja čeka uhljebljenje…A ti moj Vejo bi triba pričekat do penzije

  16
  1
 4. Di je miro bulj šta neviče ili je u zagrebu pije kavu s jadrijevićem i ruga se sinjanima koga su poslali u sabor.

  13
  2
 5. Do kad ovako? Dok se svi politički neistomišljenici ne isele iz Sinja!? Sramota!

  11
 6. Sinjani evo vam sramotne ekipe lista Jadrijevića iz svibnja 2017.
  STIPISLAV JADRIJEVIĆ
  KRISTINA KRIŽANAC
  DENIS GLAVAN
  ZLATKO UGRIN
  IVANA ŠABIĆ
  DUJO MALEŠ
  ZVONKO MARAS
  ŽARKO DELIĆ
  ANTE GULIĆ
  FILIP KLARIĆ-KUKUZ
  VESNA POLJAK
  TINA RUNJE
  IVA ŠUSTE
  MILAN SMOLJO
  JELENA POLJAK
  DAVOR MILOŠEVIĆ
  ANA SMOLJO
  JOŠKO ŠOŠO
  ŽELJKO ŽUPIĆ
  MARIJA PERIĆ
  STJEPAN FILIPOVIĆ GRČIĆ
  IVICA MASTELIĆ
  ENI JADRIJEVIĆ KODŽOMAN
  JULIJA POLJAK

  8
  5
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button