Vijesti

Žardinjere na Pijaci – koliko će “izdržati”?

Danas je počelo postavljanje žardinjera za cvijeće na Trgu kralja Tomislava, odnosno na sinjskoj Pijaci.

Gradonačelnica Kristina Križanac je poslala obavijest svim ugostiteljima na sinjskoj Pijaci da uklone dio stolova i stolica koji su se nalazili izvan linije od postolja kandelabera.

Nakon postavljanja žardinjera slijedi sadnja prikladnog cvijeća. Inače su pojedini ugostitelji izrazili negodovanje na postavljanje žardinjera i smanjenja njihovih “štekata” i vrijeme će pokazati tko će pobjediti u ovoj višegodišnjoj prepirci između Grada i ugostitelja, koliko treba prostora ugostiteljima a koliko ostaviti pješačkog prostora.

Sjetimo se samo prošle godine i praktički “diska” na otvorenome u centru grada za Dane Alke i Velike Gospe i teško je očekivati da će se žardinjere uklopiti u taj ambijent.

Koliko je vijek trajanja ovog projekta Gradonačelnice, pokazati će vrijeme.

 

Povezani članci

11 Komentara

 1. Do Alke ovo pola leti ća pa neće valjda novi gazda Fontane Perić koji je masno platio kafić dopustit da mu jedna Kristina ovako ukida pola štekata. Periću zovi svog doktora Jadrijevića da urazumi Kristinu.

  12
  3
 2. Ako nisu zavidani u pod, ili zavezani s katancima od kojih ključ stoji u sefu grada, onda od ovoga stvarno nema ništa, jer kad ih mic po mic izguraju ko će ih vratit na misto, zato još dok je vrime uvidajte ih u pod.

  9
  3
 3. Za alku im još dopustiti red visokih stolova bez stolica i doviđenja!

  7
  2
 4. Ovo nije dobro rješeno. Ne mogu se vidat u pod ode kamene ploče kvragu tribalo je drugo rješenje ovo je na ssilu.

  6
  3
 5. Ovo će biti ogledalo grada! Komentari su uglavnom negativni mada bi trebalo biti suprotno. Problem nije ni u kakvom zavidavanju ili lijepljenju u pod, problem je u nama – Sinjanima! U slučaju da neki od ugostitelja namjerno pomakne “pitar” u svakom normalnom gradu bi imao posla s komunalnom redarstvom. Međutim, tko je komunalac u Sinju i koliko SMIJE raditi? Neka žardinjera, one će pokazati jesmo li civilizirani ljudi ili smo još obična stoka!

  20
  1
 6. Pa mi smo odnedavno Europska prijestolnica nekulture (ili Evropska) unatoč svim kulturnim ustanovama, pojedincima i pravnim osobama kojih na sreću u Sinju ima i preko prosjeka. Šta nam u tom kontekstu predstavlja nekoliko pitara?

  7
  2
 7. Ovi pitari će trajat ko tripice prekjučer i sinoć arambaši…. na trgu.. Sretno pitari.

  4
  2
 8. Stavljaju pitare jer komunalni redri ne radi svoj posa. Zalosno je da su jaci ovi sta ne izdaju racune, ili izdaju racune bez pdva i uz to se sire do pola pijace i naravno ubiru ekstra profit. Sustav je porazen. Drzava ne postoji. Postoje samo velike guzice.

  6
  1
 9. Osim šta će zauzdat divlje ugostitelje koji skoro spajaju jedan kraj pijace sa drugim svojim štekatima pa ni interventne službe nemogu proć, napravit će malo reda u divljem gradu. Pametan potez, lip za vidit i koristan za pješake.

 10. Ajde Miro ne skupljaj ove lajkove po pijaci, zna se tko si i što si.. Učini nešto za cetinsku krajinu, npr, Gornje Glavice, živimo ko stoka zahvaljujući Sinju, dica hodaju po cesti.. Do kad? Kad netko pogine onda će počet radovi??? Onda je kasno.. Onda ja preuzimam zakon u svoje ruke. Ostavite se kava na pijaci i radite nešto. Ne budite jebivjetri do izbora kad svak nešto obećava…. Alooooo

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button