Vijesti

Zatvoreni „Dani Alke i Velike Gospe 2022.“

Spuštanjem zastave s jarbola na dnu sinjske Pijace sinoć su svečano zatvoreni “Dani Alke i Velike Gospe” 2022.

Manifestaciju su zatvorili predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Petar Župić, gradonačelnik Miro Bulj, gvardijan Svetišta Gospe Sinjske, fra Marinko Vukman i slavodobitnik 67. Dječje alke Vučkovića je alkarić Buba, pravog imena Rafael Vučković u pratnji svog alkarskog momka Nenada Vučkovića Štambera.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj u govoru je poručio da su Sinjani i ove godine dostojanstveno proslavili svoje svetinje, te poslali snažnu poruku o očuvanju baštine, tradicije i običaja. Zahvalio se Svetištu Gospe Sinjske na čelu s gvardijanom, turističkoj zajednici Grada Sinja na čelu s direktoricom Monikom Vrgoč kao i svim udrugama i pojednicima koji su sudjelovali u realizaciji sinjske ljetne manifestacije.

Svečanost zatvaranja “Dana Alke i Velike Gospe” svojim nastupom uveličale su Sinjske mažoretkinje i Gradska glazba Sinj. U pratnji su bili i Sinjski alkari te članovi udruge „Gaj Laberije“.

Tijekom manifestacije „ Dani Alke i Velike Gospe“ održano je gotovo 70 sportskih, kulturnih i crkvenih događanja. Sinjani i njihovi gosti uživali su u raznim događanjima od koncerata suvremene i klasične glazbe, izložbi, rock i etno festivala, kreativnih radionica, sportskih turnira do samih alkarskih i crkvenih svečanosti.

Povezani članci

Back to top button