Vijesti

Završen 33. tradicionalni Alkarski padobranski kup

Završeno je tradicionalno, međunarodno padobransko natjecanje koje se ovog vikenda provodilo na aerodromu Sinj u sklopu programa „Dani Alke i Velike gospe 2023“ u organizaciji Aerokluba Sinj.

Nastupilo je 36 natjecatelja posloženih u devet ekipa a činili su ih sportski padobranci iz Ptuja, Banja Luke, Prijedora, Osijeka, Rijeke, Opatije, Splita i Sinja. Nakon izvršenih šest serija skokova koji su se bodovali za ekipni i pojedinačni poredak, naslov ekipnog pobjednika pripao je ekipi iz Banja Luke koja je skupila maksimalna 72 punta i 99 kaznenih centimetara. Drugoplasirana je ekipa iz Rijeke sa 69 punata i 82 kaznena centimetra a treće mjesto je zauzela domaća ekipa Sinj 1 koja je također skupila 69 punata ali je imala 98 kaznenih centimetara.

„Nakon višegodišnje dominacije domaćina došlo je vrijeme da naslov ekipnog pobjednika ponese neka druga ekipa jer je u zadnjih pet godina Sinj ponio četiri naslova pobjednika a jednom je to uspjelo padobranskoj reprezentaciji RH. Sada je taj naslov potpuno zasluženo pripao ekipi Banja Luke na čemu im od srca čestitamo a njih isti obvezuje da ga dogodine pokušaju sportski obraniti“ rekli su iz Aerokluba Sinj.

Čast i naslov Slavodobitnika ovogodišnjeg Alkarskog padobranskog kupa pripao je Željku Žrvnaru iz aerokluba Cumulus – Opatija koji je nastupao u sastavu MIX ekipe Rijeka – Cumulus. Žrvnar je jedan od najiskusnijih hrvatskih padobranaca sa nekoliko tisuća skokova, reprezentativac RH a prvo mjesto je osvojio sa maksimalnih 18 punata i samo 10 kaznenih centimetara. Inače, Žrvnar je bio Slavodobitnik kupa i 2019. godine.

Što se tiče domaćih padobranaca oni su se uz kup interno natjecali i za padobransku Čoju i Alku. Bara nije održana zbog tehničkih razloga koji su se pojavili u petak a pobjednik Čoje je Zlatko Ugrin sa 9 punata i 8 kaznenih centimetara. Skokovi za Alku ponudili su dramatičnost i draž jer su se za pobjednika morali izvesti „pripetavajući skokovi“. Naime, Andrija Kovačević i Matko Vuković nakon treće serije skokova imali su identičan rezultat, svaki po 9 punata i po 8 kaznenih centimetara. Na „pripetavajućem skoku“ Kovačević je pogodio „u sridu“ sa 2 kaznena centimetra a Vuković također „u sridu“ ali sa 1 kaznenim centimetrom te za samo 1 centimetar dobio Alku.

„I ove godine potvrdila se vrijednost, jedinstvenost i atraktivnost ovog natjecanja što nas učvršćuje u stavu da ga iz godine u godinu ponavljamo i nadograđujemo“ poručuju organizatori.

Nagrade pobjednicima uručili su gradonačelnik grada Sinja Miro Bulj i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Sinja, Josip Malbaša.

Povezani članci

1 Komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button