Kultura

Završen Kamičak Etno Festival

Održana je i druga večer Kamičak Etno Festivala, a time je ujedno zaključen i ovogodišnji festivalski program. Iako su se u popodnevnim satima nad Sinj i Kamičak nadvili ne baš bezazleni oblaci, kiša je na sreću zaobišla Kamičak Etno. Međutim, kasnila je tonska proba pa je sinoćnji program započeo s polusatnim kašnjenjem. Prva je pred publiku izašla Kazan ekipa s tradicionalnim pjesmama ”o ljubavi, smrti i rakiji” upakiranima u suvremenu i suverenu vokalno-instrumentalnu interpretaciju. Kazan broji sedam članova, među kojima su svi fantastični glazbenici, ali ljubav sinjske publike pobrale su dvije dame – Dunja Bahtijarević s očaravajućim vokalom i Lucija Stanojević s virtuoznom izvedbom na violoni. Nakon Kazan uslijedio je nastup Patrick Walker Trija – Patricka Walkera, Ivana Bilića i Hrvoja Sudara – koji su pokrenuli publiku u ritmu engleskih, škotskih i irskih tradicionalnih pjesama. Vrhunski glazbenici, ali prije svega srdačna i topla komunikacija s publikom pokazala se pravim receptom za uspjeh.

Šećer na kraju, odnosno ”vatra na kraju”, bio je nastup žestokih momaka iz Ogenja koji su doslovno ”iz tamburice iščupali duši”, a publiku ”izbili iz cipela”. Kombinacija folka, rock ‘n’ rolla, punka i podravsko-međimurskog dijalekta natjerala je na ples apsolutno sve. Zarazna energija frontmena benda, Tomislava Mihaca Kovačica te žestoka i vrhunska svirka benda – Borne Ilića, Denisa Kuzela, Filipa Kušnjera i Luke Iverca – u potpunosti je osvojila Kamičak. Ogenjovci na nastupima često pitaju ”Jel’ nas razmete kaj?”, ali sinoćnji nastup u Sinj pokazao je da sinjska publika apsolutno ”raz’me”!

Iz KUS-a se još jednom ispričavaju na malom kašnjenju programa, zahvaljuju se svim bendovima na vrhunskim nastupima, fantastičnoj publici, medijima koji su popratili obadvije večeri, Gradu Sinju na financijskoj i tehničkoj podršci, te svim ljudima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ovogodišnjeg izdanja Kamičak Etno Festivala.

Program je realiziran uz potporu Grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button