Vijesti

Završena “Gljivarijada”

U subotu je povodom dvadesete godišnjice rada gljivarske udruge SUNČANICA, Sinj u prekrasnom ambijentu izletišta Podstrana u Hrvacama održana Gljivarijada. Po prekrasnim terenima Zelova u sakupljanje gljiva uputilo se oko stotinjak ljudi. Posebnu pažnju u sakupljanju gljiva plijenila su djeca iz vrtića ČAROBNI PIANINO iz Sinja.

Po završetku gljivarenja druženje je nastavljeno u Izletištu Podstrana gdje je sve prisutne čekao kotlić spremljen od 10 vrsta gljiva ,a najmlađi su osim u igri uživali i u palačinkama. Na stolovima je bilo izloženo oko 70 vrsta gljiva, koje su determinirali predsjednik Hrvatsko mikološko gljivarskog saveza, gospodin Branko Bartolić, i jedan od osnivača udruge SUNČANICA i dugogodišnji član Josip Budinski te Tomislav Katičić.

Prije samog završetka Gljivarijade dodijeljena su priznanja svima koji su pomogli u organizaciji. Najviše oduševljenja kod prisutnih izazvala je dodjela zahvalnica osnivačima udruge, bračnom paru Budinski i bračnom paru Šego koje im je uručio predsjednik udruge. ”Posebno bih se zahvalio izletištu Podstrana na velikoj pomoći te svim sudionicima Gljivarijade koji su svojim dolaskom uveličali ovaj
događaj” poručio je Stipe Gabrić, predsjednik Udruge.

Povezani članci

Back to top button