Kultura

Završene FROOM filmske radionice za djecu

Završnom prezentacijom radova polaznika FROOM filmske radionice pred roditeljima zgotovljena je ovogodišnja radionica koju uspješno već treću godinu organiziraju udruga Bacači sjenki i Kulturno umjetničko središte Sinj uz potporu udruge S.K.U.P. Radionice su trajale od ponedjeljka do petka i sudjelovalo je desetak polaznika koji su u potkrovlju Galerije Skirica i na terenu pohađali majstorsku radionicu filma, radionicu animacije, proizvodili vlastiti TV program, radili animirani film te izvodili radionicu  pod nazivom „stop animacija“ (FROOMOPOLIS).

Iskusniji su radili na snimanju i montaži vlastitih igranih i eksperimentalnih filmova, a najiskusniji su pohađali majstorsku radionicu filmskog snimanja. Svi zajedno su kroz smjeh, igru, ples i pjesmu te inovativne edukacijske metode „zaronili“ u čarobni svijet filmske umjetnosti.

Voditelji radionica bili su kazališna glumica Nada Kovačević, filmski redatelj Marnel Tomić, kiparica Martina Meštrović i psihologinja Ivana Bandić. Na kraju radionice polaznicima su dodijeljene diplome. Organizatori poručuju da će se ova uspješna suradnja nastaviti i sljedeće godine u istom terminu, krajem kolovoza.

Izvor: KUS Sinj

Povezani članci

Back to top button