Vijesti

Završna konferencija projekta Zaželi – faza II

https://www.vrlika.hr

Dana 30.08.2022 održana je završna konferencija projekta „Zaželi – faza II čiji je nositelj Grad Vrlika. Zahvaljujući ovom projektu vrijednom 2.303.080,00 kn i financiranog iz Europskog socijalnog fonda, zaposleno je 26 žena te voditelj projekta i koordinator projekta. Tijekom 16 mjeseci zaposlene žene uz svog voditelja i koordinatoricu projekta pružale su potporu i pomoć starijim i nemoćnim sugrađanima.
Grad Vrlika kao nositelj projekta s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalni ured Split, Centrom za socijalnu skrb Sinj te Gradsko društvo Crvenog križa Vrlika priveo je kraju projekt koji je postigao svoj cilj i omogućio pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivoj skupini žena u ruralnom području. Projektnim aktivnostima se povećala razina znanja i vještina ciljne skupine kako bi bila konkurentnija na tržištu rada u lokalnoj zajednici nakon završetka projekta. Potaknuta je socijalna uključenost i povećana razina kvalitete života krajnjih korisnika. Projekt u ukupnom iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.
“Ovaj projekt je tijekom proteklih 16 mjeseci za našu zajednicu imao veliko značenje. Kroz njega je potaknuto zapošljavanje teže zapošljivih žena, pomoglo se najugroženijim skupinama, potaklo partnerstvo na lokalnoj razini te je grad postao kvalitetnije mjesto za život. Svaka od zaposlenih žena pružila je potporu i podršku za najmanje šest krajnjih korisnika, kako u gradu Vrlici tako i u pripadajućim naseljima, pri čemu smo uključili 184 korisnika. Pomoć su žene pružale u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, brigu o higijeni, socijalnoj integraciji i slično te su svojim radom i aktivnostima poboljšale vlastite prilike, ali i kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Projekt je uspješno priveden kraju uz postignute mnogo brojne rezultate,” naglasio je voditelj projekta fonda Nikola Turudić.
Koordinatorica projekta Megi Marić dodala je da je 6 žena završilo tečaj gerontodomaćice te time postalo konkurentnije na tržištu rada.
Uz gradonačelnika Vrlike Juru Plazonića, na završnoj konferenciji bili su i predsjednica Gradskog vijeća Anita Blažević, ravnateljica GDCK Vrlika Zdravka Plazonić, direktorica TZ Grada Vrlike Dijana Maras.
Svoje zadovoljstvo još jednim hvale vrijednim projektom koji je podigao kvalitetu života u gradu i prigradskim naseljima izrazio je i gradonačelnik Jure Plazonić.
Došao je trenutak da završava i ovaj prekrasan projekt iz programa “Zaželi”. To je drugi projekt kojeg smo iz tog programa provodili na području našeg grada. Nadamo se da ćemo i budućnosti nastaviti s projektom Zaželi budući se Grad Vrlika prijavio i na provedbu III. faze projekta „Zaželi“, a iz nadležnog je Ministarstva najavljeno da će program „Zaželi” ići dalje i u novom operativnom razdoblju 2021-2027 godina” – zaključio je gradonačelnik.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button