Vijesti

Završna konferencija projekta “ZAŽELI”

U utorak, 22. studenoga 2022. godine, u konferencijskoj dvorani Poslovno uslužnog centra 3LJ, ustanova CEKOM, održana je završna konferencija o projektu „ZAŽELI žene triljskog kraja II“.

Na konferenciji su predstavljeni ostvareni ciljevi projekta, provedene projektne aktivnosti i rezultati projekta, a organiziran je i prigodni domjenak za sve sudionike.

U ovoj fazi projekta zaposlilo se 30 žena pripadnica ranjivih skupina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su bile u evidenciji HZZ-a. Iste su se potom obrazovale za zanimanje Voditeljica eko poljoprivrednog turističkog gospodarstva što im povećava konkurentnost na tržištu rada.

Tijekom dvanaest mjeseci zaposlenice su pružile usluge 201-oj staroj ili nemoćnoj osobi s područja Grada Trilja, a u projektu je bio cilj postići minimalno njih 180. Time se povećala njihova socijalna uključenost, smanjio im se rizik od siromaštva i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika, a posebno onih koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim područjima Trilja.

Projekt ukupne vrijednosti 2.785.950,00 kn financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Razdoblje provedbe projekta je od 25.05.2021.g. do 25.11.2022.g., a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Split, Centar za socijalnu skrb Sinj i CERURA HR.

U dosadašnjem radu, slušajući i usklađujući potrebe korisnika s mogućnostima zaposlenica, susrećem se s brojnim upitima o ponovnom početku projekta. Nadam se da će uspješna dugogodišnja suradnja Grada Trilja s partnerima na ovom projektu što skorije rezultirati novim projektima koji će pomoći kako ženama u nepovoljnom položaju tako i krajnjim korisnicima. Hvala svima koji su pomogli u provedbi ovog hvalevrijednog projekta“, ističe voditeljica projekta.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button