Politika

Željko Cvitković Đone – HDZ Sinj privatizira Mjesni odbor Sinja i „organizira“ nepravovaljane sjednice bez pozivnica za sve članove MO Sinj

Priopćenje vijećnika MOST-a u MO Sinj koje potpisuje Željko Cvitković Đone prenosimo izvorno i u cijelosti:

Poštovani građani grada Sinja, kao nositelj liste i vijećnik Most-a u MO Sinj, moram Vas obavijestiti kako HDZ Sinj privatizira i „organizira“ sjednice MO Sinj bez pravovaljanih pozivnica za sve vijećnike MO Sinj.

Jedina sjednica koja je po pravilniku i poslovniku sazvana i održana bila  je konstituirajuća sjednica za koju su svi vijećnici uredno dobili pisanu pozivnicu s navedenom klasom i urudžbenim brojem, te   navedenim satom, danom, mjesecom, godinom, mjestom i Dnevnim redom održavanja iste.

Prva sjednica MO Sinj koja je održana 27. listopada 2023. godine bila je bez pozivnica, bez Dnevnog reda i bez uvida vijećnika u „materijal“ (Program rada MO Sinj) prije same sjednice. Za sjednicu sam saznao u 14 sati istog dana održavanja sjednice preko lokalnog javnog servisa. Na sjednicu sam došao kao jedini vijećnik koji nije iz HDZ-a,  jer ostali vijećnici nisu ni znali  za održavanje iste. Svi vijećnici iz HDZ-a  su bili na sjednici jer su se između sebe sve unaprijed dogovorili. Sjednicu sam napustio, a prije  upozorio Predsjednika MO Sinj, gospodina Tomislava Barhanovića, da je takva sjednica nepravovaljana i nevažeća bez poziva, bez Dnevnog reda i bez uvida vijećnika u materijal prije same sjednice.  Predložio sam odgodu sjednice za 30. ili 31. listopada, što vijećnici HDZ-a nisu prihvatili. Naglasio sam i da buduće sjednice sazove na način kako nalaže Pravilnik o sazivanju sjednica. Naravno da ih to nije smetalo u daljnjem vijećanju i pisanju priopćenja za javnost.

Predsjednik MO Sinj, gospodin Barhanović,  je u međuvremenu  od „nekoga“  dobio brojeve mobitela svih  vijećnika MO Sinj i u srijedu 7. veljače stvara WhatsApp grupu MO Sinj u koju dodaje sve vijećnike. Na isti način je mogao i tražiti adrese svih vijećnika na koje bi slao pozivnice za sjednice. Prihvaćeno je  i sve u redu ako se on odlučio na takav način komunikacije, rada i sazivanja sjednica.

Svi sljedeći postupci nisu bili u redu.

Navodim ih slijedom događanja.

U četvrtak, 8. veljače,  Predsjednik  obavještava da će se održati sjednica MO Sinj.

Citiram Predsjednika:

„Pozdrav svima! U ponedjeljak u 17h će se održati sjednica mjesnog odbora Sinja u gradskoj vijećnici. Dnevni red sjednice je uglavnom rasprava u vezi upita građana koji su urudžbirani gradskoj upravi i osvrt na iste. Također, ako imate neka druga pitanja koja su vam uputili građani, stavit ćemo ih na listu i opet urudžbirati. Vidimo se! Tomislav Barhanović“

Vidljivo je da se Predsjednik ponaša kao da smo svi u HDZ-u i njihovoj grupi gdje se oni dopisuju i organiziraju. Moram naglasiti da ja, a isto tako i ostali vijećnici, nismo svi u HDZ-u i da nismo „lipa“ , a ni „radost“ da bi se na ovakav način dopisivali.

Vidljivo je da se u pozivu ne navodi ni dan ni mjesec ni godina održavanja sjednice. Na meni, a  ni na ostalim vijećnicima koji nismo u HDZ-u nije da nagađamo na koji ponedjeljak je Predsjednik mislio.

Vidljivo je da je Dnevni red sjednice: uglavnom rasprava na upite građana i osvrt na iste.

Raspravljat ćemo i onda ćemo se osvrnut na iste?

Vidljivo je da je Predsjednik već i prije sjednice urudžbirao upite građana, a ako netko tko nije iz HDZ-a ima neke upite on bi ih dodao na tu listu pa bi ih opet  sve zajedno urudžbirao?

Predsjedniče neozbiljno je i neodgovorno na takav način sazivati i održavati sjednice s nepotpunim  informacijama, a  isto tako i da nisu svi vijećnici na ispravan način pozvani na istu.

Dragi sugrađani, u ime vijećnika Most-a i svoje ime kao vijećnik Most-a smatram da obje sjednice nisu pravovaljane i sve njene odluke su nevažeće iz svih gore navedenih razloga.

Predlažem Predsjedniku da ubuduće na vrijeme šalje pravovaljane pozivnice za sjednice MO Sinj s KLASOM, URUDŽBENIM BROJEM, MJESTOM, TOČNIM DATUMOM,VREMENOM I DNEVNIM REDOM  sjednice.

Nadam se da ima netko u HDZ Sinj tko će mu pomoć oko izrade pravovaljane pozivnice i sazivanja sjednica, a u suprotnom ja mu se rado odazivam za pomoć.

S poštovanjem,

Željko Cvitković Đone, prof.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button