Vijesti

Živaljić: Skreće se pozornost sa stvarnog problema dovoženja otpada iz Vrgorca u Sinj na nas koji smo najmanje krivi za ovakvu odluku nadležnih

Prema Odgovoru Državnog inspektorata na Zaključak Gradskog vijeća Grada Sinja o zauzimanju stava protiv Rješenja kojim se Čistoći naređuje da započne preuzimanje miješanog komunalnog otpada s područja Grada Vrgorca u kojem se , između ostalog, navodi kako Čistoća Cetinske krajine d.o.o. nije konzumirala svoje pravo na žalbu navodim sljedeće:

U uputi o pravnom lijeku Rješenja navodi se kako se protiv Rješenja može uložiti žalba u roku od 15 dana od njegovog zaprimanja ili izjaviti usmeno na zapisnik , u prilogu ovog članka dostavljam dokaz o upućivanju izravno i usmeno na sami zapisnik.

Odmah ću zatražiti pojašnjenje u Državnom inspektoratu zašto se isto uopće nije uzelo u razmatranje. Postavlja se pitanje da li se ovim skreće pozornost sa stvarnog problema dovoženja otpada iz Vrgorca na nas koji smo najmanje krivi za ovakvu odluku nadležnih ili se dogodio pravni previd koji je također u prepiskama i ljudskom radu također moguć.

Budimo realni, svima nam je jasno da Čistoća Cetinske krajine d.o.o nema težinu u rješavanju ovakvih problema, koji su nastali na razinama višim od jednog lokalnog komunalnog poduzeća i da žalba u svakom slučaju ne bi promijenila apsolutno ništa, ovim svakako želim javnosti dati na uvid da je Društvo postupilo onako kako je trebalo.

U cijeloj ovoj priči postavlja se glavno pitanje- „Da li je ova administrativna borba zapravo obmana koja će u konačnici rezultirati prisilnim provođenjem Rješenja , na koje, uza sav trud i pregovore, još uvijek nemamo odgovor da li otpad kod nas stiže ili ne?“

Direktorica Čistoće Cetinske krajine d.o.o.

Ivana Živaljić

Povezani članci

1 Komentar

  1. Triljanka se ne moze borit za sinj. Sinj sinjanima. Nije ni cudo da se ovo događa dok sinjska cistoca nije u sinjskim rukama.

    3
    1
Back to top button