Sport

ZTD Sinj otvorilo letačku sezonu

Jučerašnjim danom Zrakoplovno-tehničko društvo Sinj otvorilo je letačku sezonu na aerodromu Sinj!

Svrha današnjeg letenja bila je provjera tehnike pilotiranja članova Društva, koju je provodio predsjednik Zrakoplovno tehničkog društva Sinj Tonći Panza, ujedno i ovlašteni Ispitivač Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Kako je već prenošeno u medijima, protekli tjedan je bio u znaku pregleda tehničke ispravnosti 22 zrakoplova s područja Dalmacije, a u svrhu produženja plovidbenosti od strane Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Zrakoplovno-tehničko društvo Sinj je tako pristupilo oplovljavanju 4 zrakoplova, od kojih se dva nalaze u vlasništvu odnosno operatorstvu Društva, i to motorna jedrilica Vivat L13SE i trenažna jedrilica SZD-30 Pirat, dok se u vlasništvu članova društva nalazi još natjecateljska jedrilica PiK 20 i raritetna oldtimer jedrilica Morell 100S.

Zrakoplovno-tehničko društvo Sinj je u proteklom periodu kontinuirano skrbilo o ispravnosti zrakoplova, te je potrebno istaknuti da je krajem prošle godine obavljen obiman servis na motornoj jedrilici Vivat u tvrtci Falcon Aircraft u češkom gradu Kromeriž.

Inače, voditelj održavanja u tvrtci Falcon Aircraft, Miroslav Kotolan dugogodišnji je prijatelj i pridruženi član ZTD Sinj.

Fotogalerija:

Povezani članci

8 Komentara

 1. Zrakoplovno tehničko društvo Sinj, aero klub Sinj, aeroklub Glavice, desetine aviona, aeromitinzi… je li to ista ekipa i tko i odakle se sve to plaća? Je li to imovina pojedinaca ili društva i grada Sinja? Nije ni Piket bez lipih novaca moga dobit izgled kakav ima zadnjih godina. Bogami smo moćni a u gradu jedna firma radi.

  7
  12
 2. Ma kakav ZTD Sinj!? Sezonu na Piketu je otvorio aeroklub Sinj novogodišnjim padobranskim okupljanjem i spektakularnim skokovima sa 5000 metara. Nastavili su je skokovima prije dva tjedna dok je motornom jedrilicom Falke, aeroklub Sinj višekratno provodio informativne letove sa kandidatima za obuku. Uz to, svo vrime je aeroklub održavao aerodrom da bi sada i ZTD na njemu moga “otvorit sezonu”.

  20
  32
 3. Samo 14 (u ovom trenu) negativnih “,presuda” na moj komentar koji sadrži provjerljive činjenice, znači istinu. Ili stranka nije dala nalog članstvu ili je članstvo nalog odbilo. Samo uža rodbina i par ortaka.

  12
  13
 4. Ova dva kluba se bore za prevlast nad glavičkim piketom , a nikoga iz glavica tu nema, kad nam se ponovi kamenolomski scenarij opet cemo plakati.

  4
  9
 5. Gledajuć broj i vrstu komkentara očito je tema zanimljiva a čini se da su tu i veliki interesi u pozadini. Dovedite aktere na Hit radio pa da svi čujemo šta imaju za reći, šta je bilo, šta se događa i šta će biti oko Piketa i svega toga. Di je svrstana gradonačelnica i iz kojih su stranaka akteri?

  6
  2
 6. Ajmo 30 -ak palčića gore za emisiju na radiju, čut će se dosta toga, kako su čelni ljudi ZTD Sinj istovremeno i članovi aerokluba Sinj kojega su vodili do 2016, di su odnili dokumentaciju aerokluba iz svojih mandata, kako su došli do vlasništva nad svojim letjelicama? Koja je veza prve gospođe Sinja i dva hercegovačka zeta, čelnika ZTD Sinj? Koje im planove remeti sadašnji aeroklub Sinj?

  7
  4
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button