Vijesti

Župan Blaženko Boban i predsjednik HVZ Ante Sanader posjetili DVD Dugopolje

Znajući koliko su vatrogasci povezani između sebe i kako žive svoj poziv kao jedna velika obitelj, župan Blaženko Boban se najprije sjetio stradalih vatrogasaca: -U svoje ime i u ime Splitsko dalmatinske županije izražavam sućut obiteljima smrtno stradalih vatrogasaca tragično preminulih prije nekoliko dana- kazao je župan, te nastavio o važnosti današnjeg događaja za općinu Dugopolje, kao i za Županiju: – Potpisali smo ugovore za još nekoliko vatrogasnih vozila. Proveli smo javnu nabavu u vrijednosti od 7 milijuna i 400 tisuća kuna, sa 14 općina i gradova, za nabavku 16 vozila. Opremljenost vatrogasaca iz godine u godinu sve je veća i bolja pa stoga i  trebamo zahvaliti svima koji ulažu u opremljenost ovog sustava, od državne vlasti do lokalnih zajednica. Cilj nam je dovesti opremljenost do vrhunske razine da se i druge zemlje mogu ugledati u naš sustav vatrogastva.

Perica Bosančić, načelnik općine Dugopolje je govorio o važnosti DVD-a Dugopolje za samu općinu i sve stanovnike općine i širega područja Dugopolja: -Općina Dugopolje od samog svog osnutka intenzivno ulaže u razvoj vatrogastva. Samo vatrogasno društvo u temeljima je općine Dugopolje, jer bez vatrogastva ne bi mogli niti osigurati razinu sigurnosti našim poduzetnicima, a koji oni zaslužuju. Od samog vatrogasnog doma ovdje u Dugopolju, dva navalna vozila i sada ove 1,2 milijuna kuna vrijedne cisterne zaokružen je ovaj krug ulaganja. Posebno me veseli što osim vatrogasne namjene, ova cisterna imati će i komunalnu ulogu – kazao je načelnik Bosančić.

Anđelko Bosančić, predsjednik DVD Dugopolje je u kratkom obraćanju zaželio dobrodošlicu županu Bobanu, predsjedniku HVZ Anti Snaderu i drugim uzvanicima na današnjem lijepom događaju u Dugopolju, te je kazao: -Ovo je vrlo bitan dan za općinu Dugopolje i za naše vatrogasno društvo. Do sada smo imali staru autocisternu koju smo nabavkom ovog vozila rashodovali, a ona će osim vatrogasne namjene imati ulogu i prijevoza pitke vode. Tijekom ove godine imali oko 200 intervencija što najbolje govori o važnosti nabavke jednog ovakvog vozila. DVD Dugopolje broji 62 člana, od čega 30 operativnih vatrogasaca.

Primopredaji vatrogasnog vozila nazočili su i predsjednik HVZ, saborski zastupnik Ante Sanader, bivši načelnici općine Dugopolje Zlatko Ževrnja i Stanko Balić, pročelnik VZ SDŽ, Tiho Zec, zapovjednik Vatrogasne zajednice SDŽ, Dražen Glavina i drugi uvaženi gosti.

Povezani članci

Moglo bi Vas zanimati

Close
Close