Vijesti

Župan Boban i dr. Leo Luetić – Otvorena obnovljena i nadograđena zgrada županijske Hitne medicinske pomoći u Solinu

Današnjim otvaranjem obnovljene i nadograđene zgrade područne ispostave HMP u Solinu, završavamo projekte vezane uz poboljšanje primarne zdravstvene zaštite građana Grada Solina i stanovnika s područja općina Klis, Dugopolje, Muć i naših manjih mjesta dalmatinske Zagore. Dosad su zdravstveni djelatnici, ne samo HMP, nego i pedijatrije i Ljekarni u Solinu, radili u neadekvatnim uvjetima. Vrijednost radova na ovom objektu, s opremom, je nešto već od 266 tisuća eura. Poznata su vam također ulaganja Županije svake godine u obnovu voznog parka HMP, i u druge naše zdravstvene ustanove, kao i u KBC sukladno proračunskim mogućnostima Županije – kazao je župan, dodajući i kadrovske poteškoće s kvalificiranim zdravstvenim kadrom na području Županije: – Ostaje nam rješavati problem kadrova, ne ovdje u Solinu, nego u drugim mjestima naših otoka i dalmatinske Zagore. Zahvaljujući angažmanu dr. Rađe i dr. Luetića, uspijevamo doskočiti tom problemu, dovodeći kadrove iz drugih područja Hrvatske i susjedne BiH. Taj problem je posebno izražen za vrijeme turističke sezone kada se udvostruči broj korisnika zdravstvenih usluga. Ukazao sam jučer ministru Berošu na taj problem jer moramo voditi računa i o potrebama naših zdravstvenih djelatnika koji također zaslužuju godišnji odmor. Uz to smo, kao što znate, otvorili dva nova odjeljenja medicinskih sestara u zdravstvenim školama u Sinju u Splitu, a uskoro počinjemo i s dogradnjom srednje zdravstvene škole u Splitu, kako bismo mogli upisati još veći broj zainteresiranih za rad u zdravstvu.

Ravnatelj Zavoda HMP SDŽ, dr. Leo Luetić je upoznao novinare s tehničkim podacima danas otvorenog objekta ispostave HMP u Slinu: – Nakon renoviranja i rekonstruiranja, nova zgrada ispostave HMP u Solinu je više nego duplo veća. Imala je 70-ak četvornih metara, sada ima oko 170 četvornih metara iskoristivog prostora, što omogućuje komforniji boravak pacijenata i rad djelatnika. Vrijednost investicije je, kao što je župan rekao oko 2 milijuna kuna, nešto više od 266 tisuća eura koje smo preko Županije dobili iz decentraliziranih sredstava. Stoga zahvaljujem županu Bobanu na izravnom, osobnom i konkretnom angažmanu, ne samo za ovaj nego za sve projekte koje smo završili ili ih tek planiramo – kazao je dr. Luetić te dodao kako se s gradonačelnikom Grada Omiša razgovara o ispostavi HMP koja također zahtijeva rekonstrukciju, dogradnju ili izgradnju nove zgrade.

Novinarima se kratko obratio i gradonačelnik Grada Solina, Dalibor Ninčević koji se zahvalio županu Bobanu, dr. Luetiću i dr. Rađi, ne samo za današnji obnovljeni i prošireni objekt HMP-a nego i za nove ili obnovljene objekte pedijatrije i županijskih Ljekarni, čime je zaokružen projekt primarne zdravstvene zaštite ne samo za građane Solina nego i susjednog Klisa, Dugopolja, Muća i svih naselja koja gravitiraju zdravstvenim ustanovama na području Grada Solina.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button