Vijesti

Župan Boban na otvaranju proširene ljekarne Varoš: “Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije ostvaruje velike iskorake”

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u petak je nazočio otvaranju novog, proširenog dijela ljekarne Varoš koja djeluje u sklopu Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije. U proširenoj ljekarni, koja je površinom najveća u Hrvatskoj, nalazi se i ostakljeni Laboratorij za izradu magistralne i individualizirane terapije gdje pacijenti mogu vidjeti proces izrade pripravaka. Boban je na otvaranju istaknuo kako je Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije jaka, stabilna i čvrsta ustanova koja se iskazala kroz niz izazova koji su stavljeni pred nju. “Ova ustanova radi velike iskorake u svom poslovanju. Zato danas imamo najveću ljekarnu u Hrvatskoj ovdje u Splitu, a naši građani osjećaju sigurnost upravo zbog ljudi koji čine Ljekarnu Splitsko-dalmatinske županije”, rekao je župan i podsjetio kako je u Solinu još prošle godine otvorena robotizirana ljekarna, a Trogir će uskoro dobiti također jednu od najsuvremenijih ljekarni.

Ravnatelj županijske ljekarne Ante Mihanović rekao je kako je vodstvo ove ustanove smatralo da ljekarna Varoš mora biti referentna ljekarna u Hrvatskoj. “Zbog toga smo ju odlučili proširiti, povećali smo asortiman i površinom oficina učinili smo ju najvećom ljekarnom u Hrvatskoj. Mi smo prvi u Hrvatskoj koji su laboratorij iznijeli iz pozadinskoga dijela ljekarne te ga ostaklili kako bi svi pacijenti mogli vidjeti što to naši ljekarnici rade i kako se proizvode njihove individualne terapije”, izjavio je Mihanović.

Voditeljica ljekarne Varoš Andrea Pavela ističe kako je njihova vizija individualizirani pristup pacijentu. “Individualizirana terapija uzima sve više zamaha, a i tu predvodimo trendove i trudimo se biti korak ispred. Drago mi je što smo ostvarili ovaj koncept u kojemu pacijent, unatoč velikoj površini, ostaje u središtu naše pozornosti. Individualizirani pristup će nam i dalje biti primaran te ćemo na njemu i dalje držati fokus”, zaključila je Pavela.

Ljekarna Varoš nalazi se u splitskom City centru.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button