Branitelji

Župan Boban s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja iz Livna i HB županije o izgradnji “Doma hrvatskih snaga” u Rujanima

Župan Blaženko Boban i zamjenik župana Luka Brčić primili su predstavnike braniteljskih udruga iz Livna i s područja susjedne Herceg-Bosanske županije. Razgovaralo se o izgradnji Doma hrvatskih snaga u Rujanima, kao i o drugim mogućnostima suradnje ovih dviju susjednih županija.

Inicijativu za izgradnju Doma hrvatskih snaga u Rujanima pokrenuli su braniteljske udruge “Sektor Rujani” i Udruga Bruno Bušić uz potporu Koordinacije braniteljskih udruga i Grada Livna.

Na području Rujana, tridesetak kilometara sjeverozapadno od Livna, u travnju 1992. godine dogodila se odlučujuća bitka na livanjskom bojištu. Na tom prostoru hrvatske snage zaustavile su prodor srpske vojske prema Dalmaciji i Hercegovini te uspostavile prvu crtu obrane.

Bilo je riječi i o obljetnici utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane, koja će bit obilježena u Livnu 7. i 8. travnja 2020. godine, a program prvog dana obilježavanja bit će priređen upravo u Rujanima.

Uz župana Bobana, zamjenika župana Brčića i predstavnike braniteljskih udruga iz Livna, u razgovoru je sudjelovao i Jozo Vidić, predsjednik skupštinskog Odbora SDŽ za Hrvate izvan RH.

Povezani članci

5 Komentara

 1. Zupanu i malom župančicu iz otoka bilo bi bolje da se bave županijom u kojoj su na vlasti a ne sa kantonima susjedne drzave.
  Di su projekti za sinj?

  2
  4
 2. Ne bi od te županije bilo ni Ž da se nije zaustavilo agresora na Rujanima a uz hercegovce bile su hrvatske snage i iz Županije. Jedan narod na svom vjekovnom teritoriju, trenutno u dvi države.

 3. U ime naroda,
  bosanici i hercegovci su branili svoja ognjišta a mi sinjani svoja.

  2
  6
 4. dsg, nisi ti branio ništa, nemaš pojma ni šta je bilo prije 25 godina a kamoli prije par stoljeća osim ako si provokator. Ja govorim o Hrvatima a ti govoriš o zemljopisnim pojmovima.

 5. U ime naroda, za vrime juge hrvati nisu zivili u 2 razlicite drzave – BIH I HR kao danas, a i broj nam je naresta za 1 milion u toj jugovini. U nasoj hr, broj nam se smanjio za jedan milion.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button