Vijesti

Župan Boban Sinjskim mažoretkinjama – “Vi ste ponos Splitsko-dalmatinske županije”

Vi ste ponos Splitsko-dalmatinske županije, vaš uspjeh na svjetskom prvenstvu i svim drugim natjecanjima na kojima godinama sudjelujete koristite kao prigodu za promociju Grada Sinja, Cetinske krajine, Splitsko-dalmatinske županije i cijele Domovine, na čemu vam od srca zahvaljujem – kazao je u pozdravnoj riječi župan Boban, istaknuvši da su sinjske mažoretkinje ove godine, očito s razlogom, predložene za godišnju nagradu Splitsko-dalmatinske županije. O tomu će odlučivati vijećnici županijske Skupštine, ali po rezultatima koje postižu sinjske mažoretkinje su zavrijedile posebnu nagradu. – Županija vas je podržavala sukladno proračunskim mogućnostima a tako ćemo i nastaviti jer zajedništvo i prijateljstvo koje stvaraju djevojčice i djevojke različitih generacija su primjer vršnjakinjama kako se lijepo može iskoristiti slobodno vrijeme za vlastiti užitak, ali i za predstavljanje kulture, tradicije, gastronomije i ljepota svoga kraja po cijelom svijetu- kazao je župan dodajući da bez sinjskih mažoretkinja ni Dani Gospe i Sinjske alke ne bi bili tako zanimljivi, lijepi i dostojanstveni.

Vesna Samardžić trenerica i spiritus movens sinjskih mažoretkinja je zahvalila županu Bobanu na srdačnom prijemu i svekolikoj potpori koju Županija pruža ovim vrijednim djevojkama. – Na Svjetskom prvenstvu mažoretkinja, održanom prije dva tjedna u Engleskoj, u Liverpoolu, nismo imali prevelika očekivanja. Nadali smo se jednoj brončanoj a osvojili smo 4 medalje, tri srebrene i jednu brončanu. Između natjecateljica iz 17 zemalja, uključujući i one s dugom tradicijom kao što su USA i Japan, hrvatske mažoretkinje su po broju medalja bile treće, odmah iza Japana i Kanade, što je izniman uspjeh, iznad svih očekivanja – kazala je trenerica Vesna te dodala da ih uskoro, početkom listopada, očekuje i Europsko prvenstvo u Bugarskoj. Ona je pohvalila i zahvalila na suradnji i drugim mažoret-klubovima iz SDŽ, Splitu, Solinu i Kaštelima.

Na današnji prijem u županiji odazvale su se mažoretkinje: Antonela Maganić, Maja Gusić, Gabrijela Maretić, Andrea Vuko, Dora i Mia Mamuzić, Marija Perić, Anđelina Runje, Antea Zec, Kristina Birko, Jelena Jaka Đula, Marija Čajić, Ivana Delaš i Nikoll Podrug. S mažoretkinjama je prijemu nazočio i Ivan Laco, predstavnik roditelja sinjskih mažoretkinja

Uz župana Bobana, prijemu mažoretkinja su nazočili pročelnici Tomislav Đonlić i Davor Pavić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button