Vijesti

Župan dodijelio ugovore iz projekta “100 sportskih”

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u srijedu je dodijelio ukupno 23 ugovora iz projekta „100 sportskih”, putem kojega Županija osigurava sredstava pomoći jedinicama lokalne samouprave uređenje i izgradnju sportskih objekata. Tom prilikom Boban je naglasio kako je cilj do kraja mandata osigurati sredstva za ukupno 100 sportskih objekata. „Tu se podrazumijevaju objekti za djecu, rekreativce i mlade, koji će se urediti po projektima koje je osmislila lokalna zajednica, čiji su načelnici i gradonačelnici potpisnici ugovora. S ovim projektom nastavljamo i dalje i odmah početkom iduće godine ćemo pokrenuti novi javni poziv i doći do 100 sportskih”, najavio je župan.

Ugovor je uručen i načelnici Općine Podgora Petri Radić. „Podržavam ovaj trend početka ulaganja u sport jer je to najbitnije za razvoj mladih ljudi. Mi smo počeli sanaciju jednog postojećeg terena, a u budućnosti planiramo izgradnju novih terena za višenamjensku uporabu”, najavila je.

Gradu Solinu odobrena su sredstva za uređenje igrališta u Vranjicu. „Taj dio Solina je poprilično opterećen naslijeđenom industrijom. Izgradnjom sportske infrastrukture i društvenih sadržaja trudimo se poboljšati kvalitetu života u Varnjicu. Hvala županu i Splitsko-dalmatinskoj županiji što pomažu ravnomjernom razvoju naše županije, pa tako i grada Solina”, poručio je zamjenik gradonačelnika Solina Ivica Rakušić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button