Vijesti

Župan dodijelio uvjerenja polaznicima tečaja hrvatskog jezika za raseljene osobe iz Ukrajine

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u ponedjeljak je dodijelio uvjerenja polaznicima tečaja hrvatskoga jezika za raseljene osobe iz Ukrajine, kojega uz podršku Splitsko-dalmatinske županije provodi centar „Zlatna vrata“ iz Splita. Župan je tom prilikom istaknuo kako je ideja za organiziranjem ovakvoga tečaja potekla iz želje za asimilacijom Ukrajinaca koji borave u Hrvatskoj za vrijeme agresije na njihovu zemlju. „U konačnici, radi se uglavnom o mladim ženama kojima treba radno mjesto. Dao Bog da to što kraće traje i da se vrate u svoju domovinu. Znati jezik nije na odmet. Sutra ovdje mogu doći kao turisti, ali zahvaljujući znanju jezika mogu ovdje pronaći svoje radno mjesto“, izjavio je župan.

Ravnateljica „Zlatnih vrata“ Danijela Ćukušić ističe kako ova grupa hrvatski jezik uči već godinu dana. „Imamo i početničke grupe, a osim Splitsko-dalmatinske županije, u ovome nam je pomogao Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, čiji su studenti upravo na ovaj način odradili svoju praksu. Imamo još jednu grupu početnoga jezika, gdje je 35 polaznika jutros bilo na nastavi“, rekla je Ćukušić.

Alla Zhymalova već je našla svoje radno mjesto u hrvatskoj, pa joj je ovaj tečaj dosta pomogao. „Jako puno mi je pomoglo ovo znanje jezika u sporazumijevanju s kolegama u kolektivu“, izjavila je ova Ukrajinka.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button