Vijesti

Župan u novogodišnjoj noći obišao dežurne službe

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban obišao je u novogodišnjoj noći dežurne službe – Vodovod i kanalizaciju, Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Splita, Centar 112, Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije i Policijsku upravu Splitsko-dalmatinsku.

“Svim građanima želim da se za točno 365 dana nađemo u istoj noći, na istim trgovima diljem naše županije i da komentiramo kako je bila dobra godina. To od srca želim i svim djelatnicima ovih interventnih službi”, izjavio je Boban.

U novogodišnjoj noći stanje s vodoopskrbom na splitskom području je dobro, doznaje se od direktora Vodovoda i kanalizacije Tomislava Šute. “Možemo kazati da je mirno. Iza nas je jedna uspješna godina. Skoro smo na projektu aglomeracije izgradili 100 kilometara vodoopskrbne mreže i 100 kilometara kanalizacijske mreže”, rekao je Šuta.

Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kuščević istaknuo je kako je njegova služba pripravna. “Za sada je sve u redu i nema većih problema. Spremni smo jer iza ponoći imamo više aktivnosti, ali se nadam da će sve proći u najboljem redu”, izjavio je Kuščević.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita Mario Miljkas zadovoljan je večerašnjim stanjem na terenu. “Očekujem da se građani ponašaju odgovorno i da pripaze. Kad se tragedija dogodi onda je već kasno. Nadam se da će ova noć proći mirno i veselo”, poručio je.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije dr. Leo Luetić također je pozvao građane na odgovornost. “Naša dežurna hitna medicinska služba je spremna. U slučaju potrebe mi smo tu za vas”, navodi Luetić i poziva građane da Hitnu pomoć zovu samo u opravdanim razlozima.

Načelnik Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić pozvao je građane na opreznost u prometu i na novogodišnjim proslavama. “Ovo je prilika da ovu godinu završimo s porukom ‘darujmo sigurnost jedno drugima’. Nadam se da će se svi iza večerašnjih događanja sretni i veseli vratiti svojim kućama”, izjavio je Marendić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button