Vijesti

Župan u posjetu ustanovi DES povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom župan Blaženko Boban i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara posjetili su ustanovu DES koja zapošljava 121 osobu s invaliditetom, što je 55% u odnosu na ukupan broj zaposlenih. Nakon što je prošle godine u studenom Ustanova proslavila 70.godina od osnutka, te završila 1. fazu energetske obnove te po prvi put ugradila lift za osobe, započeli su radovi i 2. faze (plinifikacije) koji će povećati energetsku učinkovitost i uštede.

“Biti osoba s invaliditetom znači biti mentor svima nama ostalima u humanosti, plemenitosti i u vođenju brige u ravnopravnosti. Na nama svima koji obnašamo određene dužnosti od lokalne, regionalne pa do nacionalne je da slušamo mentore koji nas guraju u bolje sutra i koji nas guraju u ravnopravnost svih nas u zajednici u kojoj živimo. To je budućnost svake zajednice pa tako i Splitsko-dalmatinske županije.” – istaknuto je župan Blaženko Boban i ovom prilikom zahvalio svim djelatnicima DES-a na primjeru koji pokazuju.

Pomoćnica ravnateljice Silvana Grubišić čestitala je današnji dan svim osobama s invaliditetom: “Posebno bih istaknula rad konfekcijskog pogona u ovoj godini, uslijed pandemije COVID-19. Prema potrebama tržišta preorijentirali smo proizvodnju na tekstilne zaštitne maske te tako povećali svoje prihode. U vremenu kada je gospodarstvo gotovo na koljenima, u 2020. godini, DES bilježi povećanje prihoda. Također, svim je zaposlenicima povećana plaća 5% i želim zahvaliti svima koji su doprinijeli tome”

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button