Vijesti

Župan uručio ključeve vozila za Hitnu – jedno vozilo ide u Sinj

Danas je ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije župan Blaženko Boban predao ključeve 11 novih vozila hitne medicinske pomoći ravnatelju ZHMP dr. Leu Luetiću. U izjavi za novinare župan Boban je kazao: – Iz godine u godinu ustrajno obnavljamo vozni park naše Hitne medicinske pomoći, kako na kopnu tako i na moru. Ravnatelj ZHMP me je upravo izvijestio kako je brodica u funkciji ZHMP-a kroz svega par mjeseci bila korištena u 25 intervencija, a znate što to znači za naše ljude na otocima – kazao je župan te dodao: –Ove godine smo zajednički osigurali nabavu čak 11 vozila, ukupne vrijednosti 1.000.950 € te možemo slobodno reći da naša HMP ima prosječno najmlađi vozni park u cijeloj Hrvatskoj. Bitno je to kako radi sigurnosti i brže dostupnosti u okviru tzv. „zlatnog sata“ za sve stanovnike naše županije, tako i radi sigurnosti vozača, medicinskih tehničara i liječnika. Od današnjih 11 vozila, 3 su predviđena za područje grada Splita, dva za Makarsku te po jedno vozilo za Imotski, Vrgorac, Solin, Kaštela, Muć i Sinj. Čestitam stoga ravnatelju dr. Leu Luetiću jer Zavod za hitnu medicinu djeluje u okolnostima kakve jesu na najvišoj mogućoj razini usluge.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr. Leo Luetić je zahvalio županu ne samo za pomoć u nabavci ovih 11 vozila nego za stalno zanimanje i nastojanje poboljšanja ukupnih uvjeta za rad svih djelatnika ZMP-a. – Vozila su ključno sredstvo bez kojega se u našoj domeni zdravstvene skrbi jednostavno ne može. S novih 11 vozila podižemo razinu dostupnosti, brzine i sigurnosti pacijenata i vozača HMP. Možda javnost nije upoznata s činjenicom  da naših stotinjak vozila godišnje prijeđu više od četiri milijuna kilometara.  Lako je izračunati koliko jedno takvo vozilo prijeđe u prosjeku, što je ujedno i odgovor na vaše pitanje jesmo li s ovom nabavkom zaokružili proces obnove voznog parka. Na upit imamo li dostatan broj vozača, medicinskih tehničara i liječnika mogu reći da zasad nemamo većih problema, ali je, kao i u cijeloj Hrvatskoj, sve izraženiji problem zadržavanja mladih liječnika ne samo u hitnoj medicini nego općenito – kazao je dr. Luetić.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Tribat ce, Sinj ionko nema hitnu, ima samo prijevoznicku sluzbu do splita ako vas ne posalju da iđete i sami na hitnu u st. Gasi se polako bolnica sinj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button