Vijesti

Županija daje bespovratna za poduzetničke zone – što je s GZ Kukuzovac?

Programom poticanja izgradnje poduzetničkih zona za razdoblje 2017.-2020. godine Županija splitsko-dalmatinska odobrava sredstva za sufinanciranje izgradnje postojećih poduzetničkih zona i osnivanje novih poduzetničkih zona u gradovima i općinama Splitsko-dalmatinske županije za 2019. godinu, koji su na svojim predstavničkim tijelima donijeli odluku o formiranju novih poduzetničkih zona ili odluku o nastavku aktivnosti za već formirane zone.

Ovim Programom poticanja izgradnje poduzetničkih zona u Splitsko-dalmatinskoj županija za razdoblje 2017.-2020., predviđeno je poticanje razvoja poduzetničkih zona u jedinicama lokalne samouprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji kroz izgradnju, opremanje i razvoj infrastrukturno opremljenih područja definiranih prostornim planovima, namijenjenih obavljanju određenih vrsta poduzetničkih, odnosno gospodarskih aktivnosti.

Provedba ovoga Programa doprinosi ravnomjernijem razvoju Županije, diversifikaciji županijskog gospodarstva i prevladavanju naslijeđenih (propalih) gospodarskih struktura, dislokaciji proizvodnih, skladišnih i servisnih kapaciteta iz obalnog dijela Županije u njezino prirodno zaleđe i na otoke, omogućava specijalizaciju i vertikalnu podjelu rada, usvajanje novih tehnologija, razvoj malog i srednjeg poduzetništva, kao najvitalnijeg dijela gospodarstva, te smanjivanju nezaposlenosti, osobito među lokalnim stanovništvom.

Za očekivati je da se Grad Sinj kojeg NL dr.Jadrijevića vodi neuspješno već deset godina, neće javiti na ovaj natječaj jer organizacijski i po svim ostalim kriterijima, nije sposoban, poput ostalih gradova i općina Cetinske krajine, dobiti bilo kakva sredstva iz vanjskih izvora. Očito će i dalje glavni proizvod GZ Kukuzovac  biti korov i “mleko Mljekare Sinj” kojeg narodni tribun i naš saborski zastupnik Miro Bulj “besplatno” dijeli dužnosicima po institucijama.

Dokumenti za preuzimanje

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button