Vijesti

Županija je ponosna na DES koji zapošljava 118 osoba s invaliditetom

U povodu Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom župan Blaženko Boban, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović te gradonačelnik Splita Ivica Puljak posjetili su DES, ustanovu za zapošljavanje osoba s invaliditetom, čiji su suvlasnici Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split. Župan Blaženko Boban pohvalio je rad ove ustanove, u kojoj radi veliki broj osoba s invaliditetom. “Splitsko-dalmatinska županija kao suvlasnik DES-a ponosna je na to što postoji tvrtka koja zapošljava 118 osoba s invaliditetom. I mi u Županiji zapošljavamo 31 osobu s invaliditetom, a s udrugama unutar te sfere djelovanja s područja cijele županije imamo izvrsnu suradnju”, izjavio je župan Boban, izrazivši nadu da će se takva suradnja nastaviti i u budućnosti.

Ministar Josip Aladrović podsjetio je na ulaganja koja je DES imao kroz protekle godine. “U proteklom razdoblju od tri godine omogućili smo da svojim kvalitetnim radom ulože dodatni 21 milijun kuna kroz natječaje Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Omogućili smo i snažne financijske donacije kako bi zapošljavanje osoba s invaliditetom bilo olakšano”, rekao je Aladrović.

Gradonačelnik Ivica Puljak naglasio je kako su proizvodi DES-a izuzetno kvalitetni. “Raduje me to što su njihovi proizvodi jako kvalitetni. Pozivam stoga građane, tvrtke i ustanove da koriste njihove proizvode”, rekao je Puljak.

Ravnateljica DES-a Edita Maretić Dimlić pohvalila se rezultatima poslovanja ustanove kojoj je na čelu. “Posljednje dvije godine smo, nakon niza desetljeća, godinu završili pozitivno. Nadam se da će i ova godina završiti tako. Iza ove ustanove snažno stoje i podupiru njezin rad osnivači i nadležno ministarstvo, pod čijom nadležnošću je i Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom”, zaključila je Maretić Dimlić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button