TemeVijesti

Županija nabavlja 20-tak vanjskih defibrilatora za policijske postaje

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije svake godine povodom blagdana svetog Dujma obavlja osnovne preglede, a to su mjerenje krvnog tlaka, pulsa i šećer u krvi. Drugom danu akcije, kojem se odazvao veliki broj naših sugrađana, pridružio se i župan Blaženko Boban sa svojim suradnicima. Poseban interes izazvala je demonstracija postupka reanimacije kod akutnog zastoja srca pomoću vanjskog defibrilatora, koju su izvodili djelatnici Crvenog križa.

Župan Boban pozorno je pratio postupak reanimacije i naglasio kako je Županija u proračunu za 2020. godinu rasporedila 350 tisuća kuna za nabavku 20-tak vanjskih defibrilatora koji su namijenjeni policijskim postajama naše županije, s obzirom na to da upravo oni najčešće prvi izlaze na teren do onih kojima je pomoć potrebna. – Naš Nastavni zavod će odraditi edukaciju po policijskim postajama o tome kako rukovati s defibrilatorima – kazao je Blaženko Boban.

Izvor: www.dalmacijadanas.hr/boban-zdrav-kao-dren-nasa-ce-zupanija-dobiti-20-defibrilatora-a-policiju-cemo-obuciti-kako-s-njima-rukovati

Povezani članci

Back to top button