Vijesti

Županija sufinancira razmjenu studenata, rektor Ljutić: “Župan uvijek ima jasnu inicijativu”

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i rektor Sveučilišta u Splitu dr. sc. Dragan Ljutić u Splitu su potpisali ugovor kojim će Splitsko-dalmatinska županija sufinancirati odlazak studenata na razmjenu. “Za tu smo svrhu u Proračunu osigurali oko 30 tisuća eura, a ako se pokaže potreba, kroz rebalans ćemo osigurati dodatna sredstva kako bi svi studenti koji su u Erasmus projektu bili ravnopravni na Sveučilištu u Splitu. Mislim da svi studenti zaslužuju ravnopravnost. Podsjetit ću da smo mi koncem prošle godine donijeli odluku o subvencioniranju smještaja studenata koji svoje mjesto nisu našli u studentskom domu”, izjavio je župan Blaženko Boban.

Rektor Ljutić izuzetno je zadovoljan suradnjom sa Splitsko-dalmatinskom županijom. “Ta suradnja nije od jučer. Županija uvijek ima izvanrednu inicijativu. Mi smo upravo od Splitsko-dalmatinske županije dobili inicijativu za otvaranje studija u Makarskoj. Županija nam uvijek uskoči, a osobito župan Blaženko Boban koji je čovjek s kojim se možete vrlo lako i brzo dogovoriti. Kad god nam treba, županija uskoči”, izjavio je rektor.

Predsjednik Studentskoga zbora Sveučilišta u Splitu Jerko Šarić podsjetio je kako je do sada svim studentima Sveučilišta u Splitu razmjenu sufinancirao Grad, ali je ta odluka promijenjena. “Taj iznos je bio 250 eura i taj iznos će sada Županija osigurati za studente koji nemaju prebivalište u Splitu”, zaključio je Šarić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button