Vijesti

Županijska skupština – cjelodnevni boravak učenika u Sinju

Božo Župić vijećnik Hrvatske demokratske stranke postavio je pitanje na 15. sjednici dožupanu SDŽ Luki Brčiću. Pitanje se odnosilo, temeljem traženja mnogih roditelja školske djece posebno onih koji imaju više učenika u svom kućanstvu na pokretanje inicijative da se u sinjskim školama oformi cjelodnevni boravak za školsku djecu. Takav produženi boravak i cjelodnevna nastava oblik je odgojno-obrazovnog rada iznad pedagoškog standarda, a zakonski je definiran kao javna potreba za koju se sredstva mogu osigurati iz sredstava osnivača u ovom slučaju Splitsko-dalmatinske županije kao i Grada Sinja. Takav slučaj imamo i u Splitu. Na području Cetinske krajine ovakva ustanova ne postoji. Vijećnik Župić je postavio pitanje što se može poduzeti da ovo zaživi i u Sinju.

Odgovor mu je dao dožupan Luka Brčić da već iduće godine možemo očekivati pokretanje i otvaranje školskog prostora za cjelodnevni boravak. Grad Sinj mora pokrenuti inicijativu zajedno sa ravnateljima škola i Županija će odgovoriti pozitivno, zaključio je Brčić.

Vijećnik Župić je bio zadovoljan odgovorom i voljom Županije da osigura sa svoje strane potrebite korake za realizaciju ovog vrijednog projekta za grad Sinj.

Inače Grad Sinj je u vlasništvu stare derutne zgrade (konjušnice) kod Osnovne škole „Ivana Lovrića“ i  koja je bila spomenuta u pogledu rješavanja građevinskog dijela ovog projekta gdje bi Grad donirao zgradu sa pripadajućim zemljištem, a Županija sa kompletnim uređenjem i privođenjem svrsi produženog boravka i cjelodnevne nastave i to bi bilo idealno rješenje. Ovaj prostor izvršna vlast na čelu gradonačelnice Kristine Križanac i NL dr.Jadrijevića već 10 godina ne zna upotrijebiti u korist građana Sinja.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Netriba to nama. Neka gradonačelnica Kristina prebaci svoju kušaonu sa radošića i konje i eto ti za dicu cjelodnevnog boravka a i za starije.

Back to top button