Politika

Županijski vijećnik Denis Bobeta postavio pitanje Županu o izgradnji OŠ fra Pavla Vučkovića

Vijećnik Mosta Denisa Bobeta postavio je pitanje o izgradnji škole fra Pavla Vučkovića u Sinju uz napomenu da se nedavno otvorila OŠ u Ninčevićima, dok se na izgradnju nove škole u Sinju čeka godinama.

Župan Blaženko Boban je pojasnio da OŠ kralja Zvonimira ima čak i cjelodnevni boravak, građena je za 614 učenika, ima dvoranu, vanjsko igralište i zatvoreno parkiralište i projektno je predviđena cijena od 32 milijuna kuna.

Škola Fra Pavla Vučkovića projektno iznosi 117 milijuna kuna što znači da bi se po tome mogle izgraditi četiri škole u Sinju, a ne jedna. To tako naprosto ne može. Dokumentacija ide na pregled, revidirati ćemo projekt i krenuti u realizaciju nove škole.

Nećemo dizati spomenike arhitektima i projektantima nego škole moraju biti u funkciji učenika – kazao je Boban.

Na upit o srednjoškolskoj sportskoj dvorani županov zamjenik Luka Brčić je istaknuo da je nedavno bio u Sinju zbog te dvorane i odgovorio je Bobeti da su u fazi izrade projektne dokumentacije i da su prijavili na projekt na energetsku obnovu.

U konačnici bi Županija riješila svlačionice i parkete, a ostalo bi išlo iz fondova koji financiraju energetsku obnovu. Brčić je uvjeren da će se od iduće godine krenuti u potpuno rješavanje i obnavljanje ove školske sportske dvorane.

Inače projekt izgradnje nove škole fra Pavla Vučkovića je, sada se pokazalo megalomanski projekt lokalne vlasti gdje se pod izgradnjom nove osnovne škole pokušalo “progurati” i glazbena škola i gradska dvorana od preko 1000 sjedećih mjesta i zbog toga je ova škola oduvijek na čekanju za izgradnju.

 

Povezani članci

2 Komentara

  1. Lipo je KORNY reka Tomaševićima da ako se budu puno družili s PANCETON da će postat ŠLJUK od PRŠUTA…

    4
    1
  2. PANCETA pleskaš li još dicu po školama, ili si se sad pribacio u Split?

Back to top button